Alimlerin yattığı mezarlığın duvarı yıkıldı, kabirler tahrip oldu

Erzurum'daki tarihi Esatpaşa Camii'nin ön tarafında bulunan hazirenin duvarı yağmura dayanamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da geçtiğimiz günlerde yoğun yağışlar sonucu toprak gevşeyince Esatpaşa Camii'nin kıble tarafında bulunan mezarlığın duvarı yıkıldı. Tarikat büyükleri, alim zatlar, askeri ekabirden kişilerin mezarlarının da bulunduğu hazirede birkaç mezar ise yıkım sonucu tamamen yerinden kaydı. Kemiklerin ortalığa saçıldığı, tarihi mezar taşlarının kırıldığı yıkımda birkaç mezar da tahrip oldu.

Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, ?Mezarlığın alt tarafında bulunan bina yapılırken duvarın temeli zarar görmüş. Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmurlar sonucu toprak gevşeyince duvar da yıkıldı. Burada önemli zatların kabirleri bulunuyor. Erzurumlular buraya gelerek devamlı dua ederler. Yıkımda iki mezar tamamen kaymış, biri de yerinden oynamış. Yerinden kayan mezarlar kim bilir hangi mübarek zatın mezarı. Yetkililer bir an önce buraya sahip çıkarak gerekli çalışmayı yapsınlar.? dedi.

Esatpaşa Camii haziresinde Abdullah Paşa, Kaptan Mehmet Paşa, Mustafa Paşa, Seyyid Abdurrahman Baba, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin torunu Ebubekir Efendi, Kırbaş Fevzi Bey ve Nakşibendi şeyhlerinden Hacı Salih Efendi'nin manevi kabirleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber