'Teziç Sezer'e ihanet etti'

Haber Giriş : 25 Haziran 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Ural Akbulut, ÖSS sisteminde katsayı değişikliği öngören ancak YÖK Başkanı Teziç tarafından salı günü yapılan basın toplantısında geri alınan YÖK raporuna sert tepki gösterdi.

Teziç açıklamasa da ilk raporda katsayı değişikliğinin yer aldığını belirten Akbulut, ?Bu, Cumhurbaşkanı'na yapılmış bir ihanettir. Sayın Cumhurbaşkanı'na bundan büyük bir ihanet yapılamaz' dedi.

Raporun 5 aydır yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar ve belli gruplarla yapılan görüşmeler sonucunda hazırlandığını ileri süren Akbulut, ?Toplumda YÖK ve ÖSYM'ye güven sarsıldı' dedi. Akbulut, raporun kamuoyuna yansımasına kadar geçen yaklaşık 48 saatlik süre içerisinde YÖK'ün ve ÖSYM'nin 0.8-0.3'lük katsayı düzenlemesinin asla değiştirilemeyeceği, bunun tartışmaya bile açılamayacağı söylenirken nasıl böyle bir çalışma yapıldığını anlayamadıklarını belirtti.

Akbulut, katsayıyı 0.8'den 0.6'ya çekmenin, bu rakamı bilimsellikten çıkararak keyfi bir hale getireceğini belirterek, ?Şimdi imam hatipliler katsayının düşmesi için mahkemeye başvursalar haklılar, kazanırlar. Çünkü YÖK, 0.8'lik katsayı oranı keyfidir şeklinde bir tutum içerisine girmiştir' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber