Milletvekili Erdoğan, sulama projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, çiftçilerle bir araya gelerek, sulama konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıda, Adıyaman'da tarım sektörünün geldiği son durum ve çiftçilerin talepleri dile getirildi. AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez toplantıda hazır bulundu.

Toplantıya Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin başta olmak üzere ilçe ziraat odası başkanları, muhtarlar ve çiftçilerde katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kemal Şahin, 21. yüzyılın tarım yüzyılı olacağını ve tarıma verilen değerin daha çok artacağını belirterek, Adıyaman için tarımsal sulama ve toplulaştırmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Kemal Şahin, elektrik dağıtım işinin özelleşmesinden önce yıllık ödemesini bir defada yapabilen çiftçinin, özelleşme sonrasında aylık olarak ödemeye zorlandığını ve bunun çiftçiyi mağdur ettiğini dile getirdi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Erdoğan, tarım kalkınmadan ekonominin güçlü olmasının mümkün olmadığını belirterek, hükümet olarak çiftçiye olan desteği her geçen gün arttırdıklarını vurguladı.

2002-2011 yılları arasında Adıyaman'a 526 milyon TL tarım desteği verildiğini söyleyen Erdoğan, 2012 yılında 7,12 milyar TL destekleme yapılacağını söyledi.

Yapılan desteklemelerin artması nedeniyle Türkiye'de tarımın, dünyada 11. sıradan 7. sıraya yükseldiğini ifade eden Erdoğan, Adıyaman'ın 2011'de sadece 4 milyon TL hayvancılık desteği aldığını aktardı.

Erdoğan, 28 milyar TL olan 2012 yılı pamuk primi desteğinin ödenmeye başladığını belirterek, ?Bizler bu desteklerin yettiğini söylemiyoruz. Geçmişe nazaran çok yüksek desteklemeler yapsak bile bizim çiftçimiz daha iyisine layıktır. Sulamadaki enerji maliyetlerinin yüksek olması bir sıkıntı. Bunun için cazibeyle sulama yapılabilecek projelerin hayata geçmesi gerekiyor. Sulamayla ilgili olarak Büyükçay, Koçali, Gömükan, Besni, Bebek, Aslanoğlu, Çetintepe barajlarıyla ilgili büyük mesafeler alındı. Proje çalışmaları tamamlanan bu barajların 5 yıl içerisinde yapılması hedefleniyor. Bu barajlarımız ile birlikte çiftçilerimizin arazilerine cazibeyle su gelecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diğer taraftan, ofis tarafından sadece Kahta ve Besni ilçelerinde yapılan hububat alımları, Samsat ilçesinde de yapılacak. Her türlü problemi çözmek için gayret ediyoruz. Son günlerin önemli konularından birisi olan toplulaştırma ihalesi yapıldı. Adıyaman'da 72 bin 845 hektarlık alanın toplulaştırma ihalesi yapıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber