Pelikan Uğur'u bıçakladılar

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçe esnafının maskotu haline gelen pelikan Uğur, dün gece kimliği belirlenemeyen kişi tarafından bıçaklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 yıl önce bir kanadı kırık halde balıkçılar tarafından yaralı olarak bulunan ve Darıca'ya getirilerek Uğur adı verilen pelikan, gece saldırıya uğradı. Esnaf, bir ATM altında acı içinde sesler çıkaran yaralı pelikanı görünce ilçedeki veterinerlerden yardım istedi. Veteriner, pelikanın bıçakla birkaç yerinden yaralandığını belirledi, kesiklerine ilaç sürdü.

Pelikanın bakıcılığını yapan Marmara Deniz Ürünleri'nin sahibi Yavuz Karakılıç, ?Darıca bir sahil ilçesi. Bugüne kadar birçok yaralı kuşu alıp kurtardık. Bu bizim üçüncü pelikanımız. İki tanesini trafik kazasında kaybettik. Bunu da yine diğer pelikanlar gibi balıkçı ağabeylerimiz getirdi. Bu geldiğinde bir kanadından vurulmuş ve sakat haldeydi. Bunu ilk veterinere götürdük ve tedavisini yaptırdık. Daha önce beslediğimiz pelikanlara yaptırdığımız barakada barındırıyoruz ve günlük balık vererek besliyoruz. Kendini bilmez, hayvan sevgisinden mahrum olan kişi tarafından gece bıçaklanmış. Esnaflar olarak çok üzüldük.? dedi.

Uğur'u bularak Darıca'ya getiren Halil Kaptan, ?Bu benim Darıca'ya getirdiğim üçüncü pelikan. İki tanesi araç atında kaldı. Uğur'u da avcılar vurmuştu ve ben de tekneye aldım ve orada balıkla besledim. Daha sonra Yavuz kardeşime getirdim. Yaklaşık 15 yıldır bu hayvan burada ve artık buranın maskotu haline geldi. Kim neden böyle bir şey yapar bilmem ama kendisini kınıyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber