Vali Daşöz: Manisa turizm şehri olmadıysa bundan herkes ders çıkarmalı

Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın bu zamana kadar bir turizm şehri yapılamamasından herkesin ders çıkarması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın bu zamana kadar bir turizm şehri yapılamamasından herkesin ders çıkarması gerektiğini bildirdi. Daşöz, geçen aylarda başlatılan Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi'ni hızlandırmak amacıyla projede yer alan kurum temsilcilerinden oluşan il marka takımıyla valilik toplantı salonunda biraraya geldi.

Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada projede bütün kesimlerin topyekûn seferberlik anlayışıyla yer almasını istedi. Turizmin sivil bir olay olduğunu belirten Daşöz, ?O nedenle bütün kesimlerin üzerine düşen bir görev mutlaka vardır. Burada kurumlar arası görev dağılımını tartışmak yerine, 'Ben kurum olarak bu şehrin bir turizm elçisiyim. Bu proje için ne yapabilirim?' denmesini konuşmalıyız.? dedi.

Manisa'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 marka şehir adayından biri gösterildiğini hatırlatan Daşöz, ?Manisa, doğal güzellik ve insanlık mirası açısından önemli bir şehir. Bunun yanında ecdat yadigârı bir ilimiz. Coğrafi konumu itibariyle bir handikapı var gibi görünse de önemli destinasyonlara yakınlığı, kara, deniz ve hava ulaşımı imkanları, İzmir gibi bir metropole yakınlığı avantaj olabilir. Bütün bu imkanlara rağmen burası bir turizm kenti yapılamamışsa hepimizin üzerine alması gereken eksiklikler, çıkarması gereken dersler var.? şeklinde konuştu. Daşöz, bütün kurumların proje için mikro ölçekte kendi iç planlarını hazırlamasını da isteyerek, ortak hedef ve payda olan Manisa'nın marka il olmasına katkı çağrısında bulundu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, bir soru üzerine de Manisa İl Genel Meclisi'nden bu hafta içinde, yapımı düşünülen etnografya ve arkeoloji müzesiyle ilgili bir karar çıkmasını beklediğini ifade etti. Daşöz, belirlenen yerlerde müze sayısının hızlı bir şekilde arttırılması için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber