Giresun Üniversitesi öğrencileri çevreye duyarlı

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Güvenlik ve Koruma bölümünde okuyan öğrenciler, 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Espiye'nin tarihi yerlerinde temizlik çalışması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Espiye Meslek Yüksek Okulu Güvenlik ve Koruma bölümünde okuyan Ersin Eker, Halil İbrahim Uludağ, Savaş Sağlam ve Umut Güneş öğrenciler Espiye'nin tarihi Andoz Kalesi'nde temizlik ve güzelleştirme çalışması gerçekleştirdi.

Öğrenciler, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek üzere Espiye Belediye Başkanı Karadere'yi ziyaret etti.

Çevreye zarar verenin de, çevreyi koruyan ve geliştirenin de insan olduğunu ifade eden Savaş Sağlam, "Her alanda olduğu gibi toplumda çevre bilincinin aşılanması, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak, sorunların çözümünde fertlerin aktif katılımını sağlamak ve çevre korumacılığının geliştirilmesinde ilk başvurulacak yol eğitimdir. Bu çalışmayla örnek olmaya çalıştık.? dedi.

Öğrencilerden Umut Güneş ise kaleye giden yön tabelalarını değiştirip kalenin tarihini tanıtan tabelanın yenilenmesini sağladıklarını anlattı. Kalede oturacak bir yer olmadığı için yeni banklar koyduklarını ifade eden Güneş, kale içindeki otları temizleyip daha rahat gezilecek ortam sağladıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Kalenin korkuluklarını boyayan öğrencilerden Ersin Eker, çalışmalarında destek olan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'ye, Espiye Belediyesi Çevre ve Koruma müdürü Bilgin Akkaya'ya ve Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melda Medine Güleç'e teşekkür etti.

Espiye Belediye Başkanı Karadere, yapılan çalışmalarla kalenin cazibe merkezi haline geldiğini dile getirerek, öğrencilere bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber