Dr. Ersin Arslan'ın ismi parkta yaşayacak

Şahinbey Belediyesi, görevi başında bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ismini parkta yaşatacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binevler Mahallesi'nde 15 bin metrekare alana sahip olan parkın yapımını tamamlayan Şahinbey Belediyesi, aldığı meclis kararı ile Dr. Ersin Arslan'ın ismini verdiği parkın açılışını yaptı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Dr. Ersin Arslan'ın biyografisinin okunması açılışa katılan eşi Sibel ve annesi Hatice Arslan ile diğer misafirler gözyaşlarına boğuldu. Açılış konuşması yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ?18 Nisan tarihinde görevi insanları yaşatmak olan genç bir doktorumuz görevi başında şehit edilmiştir. Bu durum bizlerin yüreğini dağlamıştır. Başta ailesi olmak üzere herkese sabırlar diliyorum. Devletimizde bu konuda hemen harekete geçerek çalıştığı hastanenin adına Dr. Ersin Arslan olarak değiştirdi. Bizlerde belediye olarak Binevler Mahallesi'ndeki parkımıza 698 bin TL harcayarak, sil baştan değiştirdiğimiz parkımıza Dr. Ersin Arslan'ın ismini verdik. 15 bin metrekare alana sahip parkımızın içinde halı saha, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, 500 metre kauçuk kaplama yürüyüş alanı, semt sakinlerinin spor yapması için kondisyon aletleri ve oturma grupları bulunmaktadır.? dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise ?Gönül arzu ederdi ki böyle bir olay meydana gelmesin. Ne doktorumuz hayatını kaybetmesin ne de bu parka ismi verilmesin. Ama maalesef yaşadığımız toplumda bu tür olumsuz olaylar olmaktadır. Umut ediyorum bundan sonra böyle olaylar meydana gelmesin. Doktorumuzun ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Dr. Ersin Arslan'ın babası Ramazan Arslan ise ?Benim oğlumun hastaneye ve parka ismi verilirken, herhangi bir hatırdan dolayı değil, beyniyle gücüyle almıştır. Bugün oğlumun ismini bizleri hatırlayarak parkta yaşatacak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Açılışın ardından protokol üyeleri park alanını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber