Bağımsız Eğitimciler Sendikası, aralarında akademisyen, öğretmen, yönetici ve memurların bulunduğu 20 kurucu üye tarafından kuruldu.

Haber Giriş : 14 Eylül 2003 23:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bağımsız Eğitimciler Sendikası, aralarında akademisyen, öğretmen, yönetici ve memurların bulunduğu 20 kurucu üye tarafından kuruldu.

Sendikanın kuruluşu dolayısıyla bugün basın toplantısı düzenleyen Avcı, ?siyasi partilerin ve ideolojilerin vesayetine ve boyunduruğuna karşı çıkan, ideolojik sendika anlayışını çöpe atan, ulusal sendikacılık anlayışıyla hareket edeceklerini? bildirdi.

Avcı, ?Herhangi bir ideolojinin ve siyasi yapının yan kuruluşu olmayı reddettiklerini? belirterek, ?çatışma yerine uzlaşmayı arayan, fakat hak arama konusunda kararlı ve mücadeleci bir sendikacılık sergileyeceklerini? kaydetti.

İlköğretim okulları ve liselerde yarın başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin görüşlerini de açıklayan Avcı, Türkiye'de pek çok okulda 60-70 kişilik sınıflarda eğitim görüldüğünü belirterek, ?Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni bırakın, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bile öğretmen eksikliğinden dolayı dersler boş geçiyor? dedi.

Avcı, eğitim çalışanlarının ekonomik sorunlarına ve mali haklarına değinerek, öğretmenlerin mesai saatleri dışında çalışmasının onur kırıcı olduğunu söyledi.
Eğitim çalışanlarının mali ve özlük haklarının bir an önce iyileştirilmesini isteyen Avcı, bunun ilk adımı olarak her yıl eğitim öğretim döneminin başında, sadece öğretmenlere ödenen ?eğitim-öğretim ödeneğinin? tüm eğitim çalışanlarına verilmesi ve bir maaş tutarında olması gerektiğini kaydetti.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber