Kaymakamın gayreti...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun 1500 Nüfuslu Doğanyurt İlçesi Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş Dünya Bankası Kredileri Kapsamında Rekor Proje Hazırladı: Toplam 35 Proje, 8'i onaylandı, diğerleri incelemede?

Kastamonu'nun en az nüfuslu ilçesi olmasına rağmen yaptığı projelerle Türkiye'de rekor kırdı.

1500 nüfuslu Doğanyurt'ta Kaymakam Mehmet Yeşilbaşın gayretleriyle ilçe kenetlenerek Başbakanlık Sosyal Riski Azaltma (SIRAP) projesi ne yaptığı 35 projeyle Başbakanlık yetkililerine parmak ısırttı. Doğanyurt çalışmasının meyvesini almaya başladı. Yaklaşık 8 ay önce göreve başlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş ilçenin sorunlarını yerinde tespit ederek ilçenin ekonomik alanda kalkınması için kolları sıvadı. Kaymakam Yeşilbaş bu kapsamda ilçe potansiyellerini harekete geçirecek projeler hazırlattı.

Hazırlanan 35 projeden 8 tanesi onaylandı.

Geri kalan 27 proje ise başbakanlık tarafından incelemeye alındı. İlçenin kalkınması için önce bir durum değerlendirmesi yaptık. Doğanyurt için ne yapılabilirin cevabını aradık. Bu kapsamda tüm köylerimizi gezdik ve bir master planı oluşturduk.

Halkın katılımı, muhtarlarımız ve kamu kurumlarımızla birlikte el ele verdik. Sonuçta 35 proje hazırladık. Hazırlanan Projeler Dünya Bankası Kredilerinin, projenin niteliğine göre geri dönüşümlü veya geri dönüşümsüz olarak kullandırılması esasına dönük hazırlanmıştır. Yerel imkânlarla yapılacak olanlar da ilçe SYDV olanakları ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince karşılanacaktır.

Bu kapsamda hazırlanana 35 adet projeden;10 adet tarım, hayvancılık ve arıcılığı geliştirme projeleri, 14 adet bireysel olarak imalathane, atölye ve işyerleri projeleri, 3 adet köylerdeki yarım kalmış yatırımların tamamlanması, kanalizasyon, su şebekesi, köprü ve diğer işlerin yapımı için geçici istihdam projeleri, 1 adet tarihsel değeri olan ahşap evlerimizin bakım onarımının yapılarak tarihsel miras doku kimliklerinin korunması amaçlı istihdam projeleri, 4 adet fakir muhtaç çocuklarımıza öğle yemeği ve okul öncesi eğitim, çok amaçlı kültür merkezi gibi sosyal hizmet projeleri, 2 adet de köy alt yapı çalışmalarının tamamlanması amacıyla hazırlanmıştır.

Hazırlanan projeler arasında Değirmen, Ekmek Fırını, Tesisatçılık, Marangoz, Dekorasyon, Demir doğrama, kırtasiye gibi işyeri projelerinin yanı sıra sığırcılık, koyunculuk, arıcılı gibi tarımsal ve hayvancılık projeleri, okul öncesi eğitim, fakir çocuklara yemek, toplum ve kültür merkezi gibi sosyal hizmetler ve toplumsal işlerin tamamlanması için gereken işçilik projeleri yer almaktadır.

Toplam yatırım tutarı 1 trilyon 700 milyar olan projeler için SRAP tan ayrılan kaynak kredi 1 trilyon 100 milyar TL dır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber