Şeker Kavşağı'ndaki trafik sorunu çözülüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş Yolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası önüne yaptırılacak Köprülü Kavşağın inşasına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş Yolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası önüne yaptırılacak Köprülü Kavşağın inşasına başlandı. Yeni kavşak düzenlemesiyle Ayaş Yolu'na iki alt geçit, Etiler Caddesi'ne de bir alt geçit yapılacağını belirten yetkililer, yeni kavşak düzenlemesi ile trafiğin daha güvenli olacağını söyledi.

Ayaş Yolu'nda bulunan Şeker Fabrikası önüne yapılacak kavşak ile Etimesgut yönünden Şeker Mahallesi'ne, Ayaş yönüne ve Ankara yönüne ulaşım sağlanacak. Yetkililer, Ayaş Yolu üzerinde bulunan Etimesgut ilçesine dönüş amacıyla kullanılan bariyerlerle teşkil edilmiş olan 'U' dönüşün yeterli olmadığını belirterek, yeni düzenleme ile trafiğin daha rahat ve güvenli olacağını söylediler. Çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan yetkililer, Ayaş Yolu'nun trafiğe kapatılarak, alternatif güzergah tespit edildiğini, konforlu servis yolunun yapılarak trafik akışının sağlandığını bildirdiler. Projenin yapımıyla; Şeker Mahallesi ile Etimesgut Mahallesi ve Sincan- Ayaş Yolu'nun yıllardır devam eden trafik sorununun çözümünün amaçlandığını belirten yetkililer, Ayaş Yolu üzerinde bulunan U dönüşünün kaldırılarak 3 yeni alt geçit ile trafiğin daha rahat ve güvenli olacağını ifade etti.

Şeker Fabrikası Önü Köprülü Kavşak İnşaatı kapsamında 3 yeni alt geçidin yapılacağını ifade eden yetkililer, birinci alt geçidin Şeker Mahallesinin her iki yönlü Etimesgut- Ankara trafiğini sağlayacağını, ikinci alt geçidin Ayaş Yolu'ndan Ankara ? Etimesgut ve Etimesgut- Sincan ve Şeker Mahallesi güzergahlarını kullanmak isteyenlere hizmet vereceğini ve sinyalizasyon olmadan trafik akışının sağlanacağını bildirdiler. Yetkililer, Etiler Caddesi'nden Şeker Fabrikasının önüne yapılacak 3. Alt geçit ile de Şeker Fabrikası'na giriş çıkışın yapılacağını kaydetti.

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten yetkililer, proje alanında, yüksek gerilim elektrik hattı, içme suyu, atık su, Telekom, doğalgaz hatlarının tekniğine uygun olarak deplase çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. Vatandaşların mağdur olmaması için köprülü kavşak çalışmasının hızla yapılacağını belirten yetkililer, yeni düzenleme ile sinyalizasyonun kaldırılıp kesintisiz olarak trafik akışının sağlanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber