UÜ Tıp Fakültesi'nden 'ambulama haberi'ne yalanlama

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazı eksikliği nedeniyle ambu yöntemi kullanılması sonucu 8 hastanın öldüğü iddialarını yalanladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun bakım bölümünde ambu (Zor solunum yapan hastalara yapay solunum yaptırılan cihaz) yöntemi kullanmadıklarını belirten Prof. Dr. Yakut, haberde geçen fotoğrafın da yoğun bakıma ait olmadığını söyledi.

Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, Taraf Gazetesi'nde yer alan haberin doğru olmadığını dile getirdi. Yoğun bakımda ambu yöntemi kullanıldığı için hastaların öldüğü iddialarına cevap veren Yakut, bunu kendisinin asla doğrulamadığını kaydetti.

'YOĞUN BAKIMDA AMBULAMA YAPILMAMAKTADIR'

Hastanelerde ambulama işleminin yapıldığını vurgulayan Yakut, iddia edildiği gibi günlerce değil geçici solunum sıkıntısı olan hastalarda ya da hasta solunum cihazına bağlanana kadar bunun uygulandığını anlattı. Prof. Dr. Yakut, ?Bu doğruyu yansıtmamaktadır. Ama bunun günlerce sürdüğü, hastalarını bu yüzden öldüğü doğru değildir. Bizim yoğun bakım ünitelerimizde zaten ambu yapılmamaktadır. Haberin içeriğindeki resim de yoğun bakıma ait değildir. Dolayısıyla haber doğruyu yansıtmamaktadır. Beni arayan muhabire olayı yaklaşık 20 dakika anlattım. Bana ?hocam keşke daha önce konuşsaydık, şu anda haber baskıya girdi' dedi.? şeklinde konuştu.

'HASTA YAKINLARI TEDİRGİN OLMASIN'

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak Güney Marmara'nın en kaliteli yoğun bakım ünitesine sahip olduklarına dikkat çeken Yakut, yoğun bakımdaki yatak sıkıntısının ise bütün Bursa'nın sorunu olduğunu ifade etti. Hastaların ambulama yöntemi ile tedavi edilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Prof. Yakut, hasta yakınlarına şu mesajı verdi: ?Hasta yakınları bizi arayıp endişelerini dile getiriyor. Lütfen tedirgin olmasınlar. Bu yanlış ve hatalı bir haberdir. Bizim yoğun bakımlarımız son derece iyi donanıma sahiptir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber