Gaziantep'te balık tutma yarışması düzenlenecek

Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği, balık avı sezonunun açılması dolayısıyla Hacı Aslan Göleti'nde balık tutma yarışması düzenleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep bölgesinde 1 Haziran tarihi itibariyle balık avlanma sezonunun açıldığını hatırlatan Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Burak Gebel, Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde balık tutma yarışması düzenleyeceklerini söyledi. Geleneksel 3'üncü Balık Tutma Yarışması'nın 9-10 Haziran tarihleri arasında Burç Hacı Aslan göletinde gerçekleştirileceğini kaydeden Gebel, sportif olta balıkçılığı yapan tüm Gazianteplilerin yarışmaya katılabileceğini ifade etti.

Av sezonun açılması ile birlikte balık tutkunlarından uymalarını istedikleri bir takım kuralların olduğunu dile getiren Gebel, "Balık avı yapan vatandaşlarımızın gittikleri bölgelerde çevreyi kirletmeden, ağaçlara ve su kıyısındaki ekili alanlara zarar vermeden avlarını gerçekleştirmelerini istiyoruz. Ayrıca, şehrimiz sularında ticari amaçlı balıkçılığa müsaade edilmediğinden küçük göletlerimizde balık ağı ile avlananlara, serpme ve tırıvırı gibi yasak av aletlerini kullananlara cezai işlem uygulanmaktadır. Şehrimizin bu güzelliklerini yanlış hareketlerle bozmayalım. Bozanları da jandarma alanı ise jandarmaya, polis alanı ise polise bildirelim. Derneğimiz doğa dostu, çevreci ve balık avı merakı olan herkese kapısını açmıştır. Olta ile avlanmak isteyen herkese ücretiz eğitim verilmektedir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber