17. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nda 3 Türkiye rekoru

17. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nda 3 Türkiye rekoru kırıldı. Yüksel, tarafından 17 yıldır gerçekleştirilen Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları 20 ülkeden 12?17 yaş arasındaki genç atletleri 2 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmalarda kırılan 300 metre 23 yaş altı Türkiye rekoru ve 2000 metre Gençler Türkiye rekorunun yanı sıra bu yıl ilk defa koşulan ?Kenan Onuk Kupası?nda 1 mil büyük bayanlarda da Türkiye rekoru kırıldı.

Yılmaz sazak atletizm yarışmaları, bu yıl ilk kez karbon nötr olarak gerçekleştirilerek Avrupa'da bir ilke imza atmanın gururunu yaşatıyor. 50 yıla yakın süredir Türkiye'de ve yurtdışındaki başarılı projeleri ile inşaat sektörünün öncü şirketlerinden Yüksel'in 17 yıldır gönül vererek desteklediği, Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları, 2 Haziran 2012 Cumartesi günü İstanbul, ENKA Spor Kulubü Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde gerçekleştirildi. 17 yıldır atletizme gönül vermiş yüzlerce genç sporcuyu ve atletizm severi bir araya getiren yarışmalar bu yıl karbon-nötr olarak gerçekleştirilerek Avrupa'da bir ilke de imza attı.

300 METRE, 2000 METRE VE BAYANLAR 1 MİL REKORLARI

17. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nda 12-17 yaş arası genç atletler 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, 1 mil, 2000 m koşu, 100 m engelli ve 110 m engelli, uzun atlama, yüksek atlama, üç adım atlama, sırıkla atlama, cirit atma, disk atma, gülle atma branşlarında yarıştılar.

17. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nda 1 mil büyükler bayan kategorisinin şampiyonu atlet, atletizm sporuna gönül vermiş merhum gazeteci Kenan Onuk adına verilen ?Kenan Onuk Kupası'nın da sahibi oldu. Kupayı kazanan Esma Aydemir, 4:31:28'lik derecesiyle Türkiye Rekoru'na imza attı.

Mehmet Güzel ise 300 metre kategorisinde 33:40'lık derecesi ile Yirmi üç Yaş Altı Türkiye rekoruna adını yazdırdı. Gençler Türkiye 2000 metre rekoru ise Yunus Emre Çavuşlu'nun 5:16.94'lük derecesi ile kırıldı.

Bu etkinlik karbon nötr olarak gerçekleştirilmiştir.

17. Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'na Katılan Ülkeler

Yüksel İnşaat'ın kurucu ortaklarından Yılmaz Sazak'ın önderliğinde 1996 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından genç atletlerin uluslararası bir platformda ter dökmelerine olanak sağlayan ve onlarca rekora ev sahipliği yapan Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nın 17.'sinde A.B.D., Ermenistan, K.K.T.C, Azerbaycan, Rusya, Sırbistan, Kosova, Bulgaristan, Hırvatistan, Fransa, Slovenya, Ukrayna, Etiyopya, Beyaz Rusya, Gürcistan, Bosna Hersek, Makedonya, Mısır, Romanya 'dan yüzlerce atlet yarıştı.

Ayrıca bu yıldan itibaren yarışmalar kapsamında atletizm sporunun gelişimine katkıda bulunan özel isimlere Yılmaz Sazak Atletizme Hizmet Ödülü verilmeye başlandı. Bu ödül ilk olarak Atletizm Federasyonu Eski Başkanı ve Uluslararası Atletizm İstatistikçileri Birliği Üyesi Nejat Kök'e takdim edildi.

YILMAZ SAZAK ULUSLARARASI ATLETİZM YARIŞMALARI'NIN KİLOMETRE TAŞLARI

1996 - ? Yüksel 17 yıldır ?Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları?nı hayata geçiriyor.

Yarışmalar kendi yaş grupları kategorisi olan 12 -17 yaş arasında Avrupa'nın ilk üç yarışmasından biri?

Her yıl yaklaşık 20 ülkeden 1.500'den fazla genç atletin bir araya getirildiği yarışmalarda bugüne kadar ulusal ve uluslararası toplam 76 rekor kırıldı.

Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları bünyesinde pek çok başarılı genç atlet desteklendi; Semra Aksu, Lale Öztürk, Zeki Öztürk, Ahmet Altun, Serap Aktaş, Gülsüm Durak, Ebru Kavaklıoğlu, Halil Akkaş, Haydar Doğan, Metin Sazak, Eşref Apak.

2005 - ? Yüksel, bu proje kapsamında ayrıca yarışmalar esnasında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan, 8 yıldır devam ettirilen Yılmaz Sazak Fotoğraf Kulvarı Sergisi'ni hayata geçiriyor, sporu sanatla birleştirerek daha geniş kitlelerle buluşturuyor.

2007 - ? Yarışmaların çatısı altında geliştirilen bir diğer proje de; başarılı genç atletlere bireysel sponsorluk desteği sağlanan ?Yükselen Yıldızlar?. Uluslararası arenadaki büyük başarılarıyla ülkemizi gururlandıran genç atletlerden biri olarak 2007 yılında Burcu Ayhan ve Toros Pilikoğlu Yükselen Yıldız olarak projenin temelini attılar. 2009 yılından itibaren de Yükselen Yıldızlar Projesine Pınar Aday ve Nimet Karakuş dahil oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber