'Manisa'da aylık gelirleri 2 bin 500 liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Başkanı Sait Cemal Türek, şehirde çalışan bütün kesimlerin aylık gelirini 2 bin 500 liranın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Başkanı Sait Cemal Türek, şehirde çalışan bütün kesimlerin aylık gelirini 2 bin 500 liranın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Bölgenin lokalinde bir basın toplantısı düzenleyen Türek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün ziyaretinde Türkiye Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin bir benzeriyle Japonya'da karşılaştığını, buradaki benzer oluşumla MOSB'deki yatırımcıların işbirliği içine girmesini istediğini ifade etti.

Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Japonya'ya bir ziyaret planladıklarını aktaran MOSB Başkanı Türek, Bakan Ergün'ün tavsiyesi üzerine Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Japon sanayicilere yer vereceklerini bildirdi. Japonya'daki taşıt araçları yan sanayicilerinin milyar dolarlık cirolara sahip firmalar olduğu yönünde fizibiliteler yaptıklarını aktaran Türek, yatırımların Manisa'ya gelmesi durumunda şehir ekonomisinde büyük bir canlanmanın yaşanacağı öngörüsünde olduklarını ifade etti. Manisa'da çalışan bütün kesimlerin aylık gelirini 2 bin 500 liranın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Türek, işçiyi vasıflı hale getireceklerini, teknik eleman istihdamına yönelik çalışmalar yapacaklarını, böylece işçiyi asgari ücretten kurtaracaklarını kaydetti.

MOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni önümüzdeki yıldan itibaren özelleştireceklerini, tam burslu eğitim verir hale getireceklerini de belirten Sait Cemal Türek, ?Okulu tamamen özelleştireceğiz. Merkezi yerleştirme sınav sistemiyle başarılı öğrencilerimizi tam burslu olarak okula kaydedeceğiz. Öğrencilerimize, üniversitelerden getirdiğimiz hocalarla eğitim verdireceğiz. Burada mühendis ayarında çocuklar yetiştireceğiz. Belki önümüzdeki dönemde yatılı hale de getireceğiz.? dedi.

Türek ayrıca Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nın mayıs ayı olağan meclis toplantısında bazı üyelerin, kendisiyle ilgili dile getirdiği çeşitli iddialara da cevap verdi. MOSB'de kendi firmalarından birine arsa tahsis ederek haksız kazanç elde ettiği, hayali şirketlere yer gösterildiği, bir firmanın yer talebine karşılık verilmediği gibi iddiaları kabul etmeyen Türek, bazı belgeler gösterdi. Yaklaşan MTSO seçimleri sebebiyle kendisi üzerinden bunalım, suistimal ve kargaşa ortamı oluşturulmak istendiğini öne sürerek, ?MTSO Başkanı, ne yazık ki bu şehir için, bu ülke için çalışan sanayiciye karşı yapılan karalama kampanyasına sessiz kalmıştır. Biz heyecan içinde çalışırken, koşarken ayağımızın altına sabun, yağ, çivi döküp yaralanmamızı berelenmemizi bekliyorlar. Bu kişiler, şehri dedikodu kuyusuna atmak istiyor, sosyal kültürel anlamda gelişimin önünde duruyor.'' diye konuştu. Manisa'yı karıştıranlara prim verilmemesi çağrısında bulunan Türek, ?Tek tesellim, hesabını veremeyeceğim bir suçlamayla karşılaşmamış olmak. Bırakın artık çağı geçmiş Ergenekon taktiklerini. Bir şehrin saygın bir kurumu olan ticaret odasında, sıraların arkasına sığınarak karalama yapmak yakışmıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber