Güvercin yüzünden cinayet işleyen sanığa 12 yıl hapis

Bursa'nın Kestel ilçesinde güvercin yüzünden 25 yıllık arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Kestel ilçesinde güvercin yüzünden 25 yıllık arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen H.T., son kez hakim karşısına çıktı. Kestel ilçesinin Vale Mehmet Mahallesi'nde, 2 yıl önce güvercin yüzünden tartıştığı 25 yıllık arkadaşı Mustafa Çağ'ı (32) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 33 yaşındaki H.T., sön sözünde çok pişman olduğunu söyledi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün eşi E.Ç., sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, "O benim eşimi öldürdü. Ben dul kaldım. Çocuklarımı da yetim bıraktı. Cezasını çeksin" diye konuştu.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık H.T.'yi "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun tahrik altında işlenmesini ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

"ÖLDÜRDÜĞÜ ARKADAŞININ YAKINLARINDAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ"

H.T., ilk duruşmada verdiği ifadesinde, olay günü Mustafa Çağ'ın yanına alkollü olarak geldiğini ve güvercin alışverişi yüzünden aralarında tartışma çıktığını belirterek, "Aramızdaki tartışma büyüyünce arkadaşlar bizi ayırdı. Ardından Mustafa bira içmek istediğini söyledi ve üç bira aldı. Arkadaşlarım beni evime bırakırken Mustafa da araçtan indi ve yine aramızda tartışma çıktı. Ben tartışma fazla büyümesin diyerek evime kaçtım. Ancak Mustafa cep telefonumdan arayıp dışarı çıkmamı istedi. Eşim de uyandı. Ben de yanıma mutfaktan ekmek bıçağını alıp dışarı çıktım. Üzerime geldi. Aileme, bana küfürler edip saldırdı. Kafa atınca yere düştüm. Bu sırada elinde çakı ile üzerime saldırdı. Ben de paniğe kapılarak kendimi korumak için bıçağı salladım. Araya giren diğer arkadaşlarım bizi ayırdı ve ben evime gittim. Gece yarısı polis evime gelip Mustafa'nın öldüğünü söyleyince şoke oldum. 25 yıllık arkadaşımın ölümüne sebep olduğum için çok üzgünüm. Onun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, herkesten özür diliyorum. Çok pişmanım" diyerek kendini savunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber