Eski hakem Dinçdağ'ın dosyası bilirkişiye gönderildi

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemliğine son verildiği iddiasıyla Halil İbrahim Dinçdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ye açtığı tazminat davasında mahkeme, taleple ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyayı bilirkişiye gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemliğine son verildiği iddiasıyla Halil İbrahim Dinçdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ye açtığı tazminat davasında mahkeme, taleple ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyayı bilirkişiye gönderdi. Tanık olarak ifade veren eski hakem Turgal Güdü ise Dinçdağ'ın cinsel kimliği nedeniyle değil çağrılara rağmen gerekli belge ve raporları getirmediği için hakemlikten uzak kaldığını söyledi.

Eski hakem Halil İbrahim Dinçdağ, cinsel kimliğini açıklayarak işsiz kalmasına neden olmakla suçladığı TFF'ye 110 bin TL'lik maddi-manevi tazminat davası açmıştı. Davanın 5. duruşması İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Davacı Dinçdağ'ın avukatı Fırat Söyle ile birlikte katıldığı duruşmada, davalı TFF'yi avukat Serkan Teker temsil etti.

Dinçdağ'ın avukatı Söyle, müvekkilinin yaşadıkları nedeniyle içinde bulunduğu mağduriyetin devam ettiğini savundu. Söyle, ?Kendisi, il bazında haftada 4-5 maçta görev alabiliyordu. Bu nedenle uzman bilirkişilerden maddi tazminat taleplerimiz yönünden rapor alınmasını talep ediyoruz.? dedi.

TFF'nin avukatı Teker ise davanın reddi taleplerini yineledi. Dosyayı, Dinçdağ'ın maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla bilirkişiye gönderen mahkeme, Dinçdağ'ın daha önce görev yaptığı maçlarla ilgili TFF'den ayrıntılı bilgi istedi.

Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde talimatla tanık olarak ifadesi alınan hakem Turgay Güdü'nün ifadesinin mahkemeye ulaştığı belirtildi. Güdü ifadesinde Dinçdağ'ın cinsel kimliği yüzünden hakemlik yapamadığı iddiasını reddetti. Güdü, ?Bize son getirdiği raporda, kendisinde, 'psikoseksüel bozukluk' olduğu tespiti yer alıyordu. Bu rapordan sonra TFF hukukçuları, en son rapor içeriğine göre, hakemlik yapabileceğine karar verdi. Kendisine bunun üzerine davet yazısı gönderdik. 'Gel katıl' anlamında kendisini çağırdık. Ancak davetimize icabet etmeyip, kurslara ve sınavlara katılmadı. Hakemliğe devam edebilmesi için gerekli belge ve raporları bize ulaştırmadı. Bu sonuç, kendi eylemleri nedeniyle ortaya çıktı.? dedi.

Dinçdağ adliye çıkışında yaptığı açıklamada ise, dosyanın bilirkişiye gönderildiğini ve davada sona doğru yaklaştıklarını belirtti.

Trabzon bölgesi hakemlerinden Halil İbrahim Dinçdağ, kendisine görev vermemekle suçladığı TFF'yi 2010 yılının Kasım ayında mahkemeye vermişti. Dinçdağ, mesleğini yaptırmayarak kendisini mağdur etmekle suçladığı TFF'den 10 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminat talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber