Bosch, Uluabat Gölü'ne ve leyleklere sahip çıkıyor

Bosch, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde çevrenin korunmasına, doğal kaynakların doğru tüketimine ve yenilenebilir enerji kullanımına öncelik veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bosch, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde çevrenin korunmasına, doğal kaynakların doğru tüketimine ve yenilenebilir enerji kullanımına öncelik veriyor. Bu anlayışla tüm tesislerinde olduğu gibi Bursa'daki fabrikalarında da üretim süreçlerinden, çalışanlarına ve etki alanındaki sosyal paydaşlara kadar birçok boyutta çevreyle ilgili çeşitli tedbirler alan firma, birçok çevre projelerine de öncülük ediyor.

Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, Bursa'nın en önemli sembollerinden biri olan Uluabat Gölü'nün korunması amacıyla yürütülen Uluabat Gölü Projesi'ne, 2005'ten bu yana destek veriyor. Bosch'un destekleriyle bugüne kadar, 'Leylek Dostu Köyler Projesi' ve 'Uluslararası Leylek Şenliği' kapsamında leyleklere barınak sağlamak amacıyla leylek yuvalarının montajı, yuvalarının yenilenmesi, uygulama alanına götürülüp direklere yerleştirilmesini sağlandı. Uluabat Gölü Ziyaretçi ve Kuş Gözlemevi oluşturuldu.

Bosch ayrıca Eskikaraağaç köyünün Kalkınması ve Çevrenin Korunması Kadınlar Derneği'ne de destek veriyor.

Uluabat Gölü, doğal güzellikleri, tarım ve balıkçılık faaliyetleri açısından önemi ve göçmen kuşlar için özel bir üreme ve kışlama alanı olması nedeniyle 1998 yılında RAMSAR Alanı (Uluslararası öneme sahip sulak alan) ilan edildi ve dünyanın ?Yaşayan Göller? listesine alındı. Ancak sanayi, madencilik, tarım ve evsel faaliyetler, erozyon, gölden fazlasıyla su çekilmesi, habitatın bozulması ve türlerin kaybı, aşırı balıkçılık ve avcılık, kurşun kirliliği, yerel ve ekonomik olmayan yanlış balık türlerinin göle aşılanmış olması, kuşların elektrik hatlarına çarpması nedeniyle zarar görmeleri gibi bir çok sebep Uluabat Gölü'nü ve göldeki doğal hayatı tehdit etmeye devam ediyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü öncülüğünde, 1999 yılında başlatılan ?Uluabat Gölü Yönetim Planı? çerçevesinde bugüne kadar çeşitli projeler hayata geçirildi.

Faaliyetlerini ?yaşam için teknoloji' sloganıyla yürüten Bosch da göl kirliliğinin azaltılması, göldeki balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, göldeki doğal kaynakların akılcı kullanımı, yaban hayatının korunması ve zenginleştirilmesi için projeye desteğini artırarak sürdürüyor.

Proje kapsamında Bosch 2-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen ?Eskikaraağaç Köyü 8. Leylek Şenliği?ne sponsor oldu. ?Uluabat Gölü ve Leyleklerin Geleceği? çalıştayına da konuşmacı gönderen Bosch, hem çocuk hem de yetişkin ziyaretçilere yönelik programlar hazırladı. Bosch Gönüllü Çalışma Grupları'ndan Folklor Grubu, şenlik ziyaretçilerine kılıçkalkan gösterisini sunarken; Çevre Grubu ise çocuklara çevre bilincini aşılamaya yönelik kitap ve oyuncak dağıttı. Doğa Yürüyüşü ve Sağlık Grubu öncülüğünde de kamp yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber