KESK, Hükümete karşı eylem kararını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2005 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), çalışanların haklarına karşın hükümetin aldığı karar ve uygulamalara ilişkin aldığı bir dizi eylem kararını kamuoyuna açıkladı. KESK, 2005 yılı sonuna kadar, iş bırakma, propagandayla alanlara inerek, hükümeti aldığı kararlardan geri adım attırmaya çalışacak.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, KESK'in merkez binasında bugün düzenlediği basın toplantısında, hükümete ateş püskürdü ve 2005 yılı sonuna kadar düzenleyecek olan bir dizi eylem kararlarının içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümete çağrıda bulunan KESK Başkanı Tombul, "Hükümet eyleme davet ediyor, bu daveti kabul ediyoruz" açıklamasında bulunarak, eylemlerin Ağustos'un 15'inde başlayacağını bildirildi. Kamu emekçileri, ilk olarak üretim ve hizmetten gelen güçlerini kullanarak, iş bırakacak. Hükümetin geri adım atmaması halinde kamu çalışanları propaganda ve kamuoyu oluşturma gibi eylemleri başlatıp, halk bilgilendirecek ve kamuoyunun oluşmasını sağlayacak. Hükümetin geri adım atmaması halinde KESK, bu sefer Türkiye'nin dört bir tarafında alan ve meydanlara inerek, eylem sürecini start verecek.

Tombul, eylem kararının, KESK'e bağlı üye sendikaların yönetim kurulu üyelerinin oluşturduğu Danışma Meclisi'nin 17 Haziran 2005 tarihinde toplanarak, aldığını söyledi. Hükümetin özelleştirme ve kamu sektörünü parçalayıp, etkisizleştirme hedefinde kararlı göründüğünü belirten Tombul, hız kesmeden gündeme getirdiği yasal düzenlemelerle hükümetin emekçilerin ve halkın geleceğini karartmaya hazırlandığını bu çerçevede hükümetin kıblesini IMF'ye, sırtını emekçiye dönmüş durumda olduğunu kaydetti. Kamu hizmetlerinin ticarileştirildiğinin altını çizen Tombul, TÜBRAŞ ve TELEKOM başta olmak üzere kamu varlıklarının haraç-mezat satılmak istendiğini, diğer taraftan tüccar mantığıyla Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'yla tüccar mantığıyla emeklilik ve sağlık hizmetlerinin, şirketlerin kar alanına sunulduğunu kaydetti.

Tombul, hükümetin yüzde 6,5'luk faiz dışı fazlayı tutunabilmek için kamu kesimindeki ücretleri düşürmeyi planladığını, bu kapsamda 2006 yılı için yüzde 5'lik kamu çalışanlarına ücret artışı öngörülmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Hükümetin, Genel Sağlık Sigortası, özelleştirme ve ücret zammı gibi konularda aldığı karar ve tasarılarına tepki gösteren Başkan Tombul, "Hükümet kamu emekçilerini eyleme davet ediyor. Bu daveti kabul ediyoruz. Sadece 4688 Sayılı Yasanın çizdiği dar çerçeveyle hareket etmeyeceğiz. Temmuz-Ağustos aylarından itibaren yıl sonuna kadar sürecek bir mücadele programı hazırladık. Dönem dönem yapacağımız basın toplantılarıyla ayrıntılı takvimi sizinle paylaşacağız" diye konuştu. Eylem ve mücadele kararını açıklayarak ayrıntılara ilişkin bilgiler veren Tombul, konuşmasının sonunda hükümete seslenerek, "Şimdi sıra hükümettedir. Sessizliğini bozmalı ve taleplerimize yanıt vermelidir" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber