Çelik: YÖK, katsayı kararında ısrarlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün, katsayı konusunda aldığı kararın doğru olduğu konusunda ısrar ettiğini söyledi.

Çelik, başkanlık ettiği YÖK Genel Kurul toplantısı sonrası İstanbul Üniversitesi (İÜ) Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, toplantıda görüşülen konulardan birinin de ÖSS ile ilgili olarak 22 Haziran'da Yükseköğretim Kurulu'nun aldığı karar olduğunu belirtti.

Çelik, şöyle konuştu: ?Ben bu kararın kamuoyunu tatmin etmediğini, beklentilere cevap vermediğini, öğrencileri daha fazla dershanelere bağımlı hale getireceğini zaten daha önce ifade etmiştim. Bu konudaki endişelerimizi, bu konudaki çekincelerimizi ve yapılması gerekenleri kendileriyle paylaştım. Ancak bu konuda onlar da buna karşılık olarak argümanlarını ortaya koydular. Bu konuda bir mutabakatın söz konusu olmadığını da sizlerle yine paylaşmak isterim.?

?Ancak üniversite kapılarındaki yığılmanın önlenmesi için mutlakayapılması gereken birçok şey olduğu konusunda onların da kendileriyle hemfikir olduklarını? ifade eden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Meslek okullarının sayısının artırılması, meslek okullarındaki öğrencilerin sayısının artırılması için birçok adımın atılması gerektiği konusunda da onlar hemfikirdir bizimle... Ancak katsayı konusunda Yükseköğretim Kurulu kendi almış olduğu kararın doğru karar olduğu konusunda bir ısrar içerisindedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber