Ortaöğretimden sonra ilköğretime de 100 temel kitap

Haber Giriş : 26 Haziran 2005 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretime 100 kitap önerisi

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimden sonra ilköğretim için de 100 temel eser belirledi. Listede Mevlana'nın ?Mesnevi?sindeki hikayeler, Nazım Kikmet'in ?Sevdalı Bulut? ve Kemalettin Tuğcu'nun ?Kukla? adlı yapıtları yer alıyor

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik 100 temel eserin ardından, ilköğretim öğrencilerinin okumaları gereken kitapları belirlemek amacıyla kurulan komisyon, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı.

70 yerli 30 yabancı yazarın eseri bulunduğu listede, Dede Korkut Hikayeleri'nin çocuklara yönelik seçkisi, Mevlana'nın ?Mesnevi?sinden çocuklara göre hikayeler, Karagöz-Hacivat, Halikarnas Balıkçısı'nın ?Uluç Reis?, Ruşen Eşref Ünaydın'ın ?Damla Damla?, Nazım Hikmet'in ?Sevdalı Bulut?, Faruk Nafiz Çamlıbel'in ?Akın? ve Kemalettin Tuğcu'nun ?Kukla? adlı yapıtları yer alıyor.

Hazırlanan listede masallara özel önem verilirken bilmece, ninni, atasözleri kitapları da 100 temel eser arasında yerini alıyor.

Daha çok 5. ve 6. sınıflara hitap eden kitapların seçiminde, ortaöğretime yönelik yaptıkları çalışmada olduğu gibi yaşayan yazarların eserlerine polemik konusu olmaması için yer verilmedi. Listenin tamamının gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber