Maliye'den Bitlis İl Özel İdaresi'ne ödenek

Bu yıl Bitlis'te kış mevsiminin uzun sürmesi sebebiyle sıkıntıların çözümünde kullanılmak üzere, Maliye Bakanlığı'ndan Bitlis İl Özel İdaresi'ne 3 milyon 672 bin TL ek ödenek aktarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Sert geçen kış şartları Bitlis Özel İdaresi'nin karla mücadelede büyük zorluklar yaşamasına sebep oldu. Mevcut bütçe ile bu mücadeleyi yapma imkânı mümkün değildi. Bizler siyasi olarak gerek maliye bakanımızla gerekse sayın başbakanımızla çeşitli görüşmeler yaptık. Bunun sonucunda özel idaremize 3 milyon 672 bin TL ek kaynak çıkarttık. Bu kaynakla Bitlis Özel İdaresi'nin daha önceki açıkları giderilmiş oldu. Bu kaynak, daha önce oluşan personel ve araç kiralama giderlerine harcanacaktır.? dedi.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de konu ile ilgili olarak şunları ifade etti: ?Bilindiği gibi bu yıl Bitlis, 30 yılın en şiddetli kışını yaşadı. Özel İdare, kapanan yolları açma konusunda imkanı olmamasına rağmen gece gündüz demeden, kimseyi mağdur etmeden büyük fedakarlık örneği göstererek çalışmalarını sürdürdü. Bu vesileyle Özel İdare'nin fedakarca çalışan bütün personeline bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün yolları açmak için kendi araçlarının yetmediği zaman araç kiralama yöntemiyle araç sayısını yükselterek çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmaların sonucunda ciddi bütçe açığı oluştu. Hizmetlerin devam etmesi için Sayın Başbakanımız ve Sayın Maliye Bakanımız ile görüşmeler yaparak kendilerinden destek istedik. Ayrıca, Sayın Maliye Bakanımız il başkanlığı kongremize geldiğinde Bitlis'e yağan karı gördükten sonra talebimizde haklı olduğumuzu görerek, 3 milyon 672 bin TL'lik ödeneği Özel İdaremize göndermişlerdir. Hayırlı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber