Kartepe'nin zirvesinde uçurtma şenliği

Kartepe Belediyesi '4. Uçurtma Şenliği', öğrencilerinin katılımı ile Eğreltidüzü Yaylası'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenliğe katılan minikler arasından en güzel, en yükseğe çıkan ve en ilginç uçurtma sahiplerine bisiklet hediye edildi.

Şenliğe ilçedeki okullardan katılan öğrenciler otobüslerle Eğreltidüzü Yaylası'na götürüldü. Burada uçurtması olmayan öğrencilere uçurtma dağıtıldı. THK İzmit Şubesi'nin de destek verdiği 5 Haziran Çevre Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen şenlikte minikler gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Uçurtma şenliğinde miniklerin heyecanına Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, meclis üyeleri Orhan Akyüz, Tacettin Akyol, THK İzmit Şube Başkanı Turgut Duman, Derbent Jandarma Karakol Komutanı Jan. Bşçvş. Adnan Kankılıç, Şirinsulhiye Köyü Muhtarı İrfan Yiğit, okul idarecileri ve öğretmenlerde ortak oldu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, şenliği hem çevre bilincini aşılamak hem de tatil öncesi çocuklara farklı bir gün yaşatma adına düzenlediklerini söyledi. Karabalık, "Bu şenliği bu yıl THK'nu da ortak ederek çocuklarımızı gök bilimi ve havacılık konusunda bilgilendirerek sevdirmeyi hedeflerken kaynaşmalarını da sağlamış olduk. Kartepe'nin zirvesinde eşsiz doğa güzelliklerini tanıttığımız bu yayla ile bol oksijen soluyan minikler doğal hayat ile baş başa kalarak çevrelerini de tanımış oldular.? dedi.

İlçede 8 farklı okuldan 154 çocuğun katılımı ile gerçekleşen uçurtma şenliğinde öğrenciler birbirinden değişik ve bir o kadarda ilginç uçurtmaları ile adeta gökyüzünü renklendirdi. Şenlikte minikler arasında en güzel, en ilginç ve en yüksekte uçurulan uçurtma kategorileri arasında yarışmada dereceye giren öğrencilere bisiklet, kol saati ve MP3 çalar hediye edildi.

Yarışmalar sonrasında En Güzel Uçurtma dalında Şeyma Gülmez, En İlginç Uçurtma dalında Erdi Göker, En Uzağa Uçuran dalında Alper Kalaycı birinci olarak bisiklet ödülü ile ödüllendirildi. İkinci olan Ahmet Özdin, Halil İbrahim Yiğit ve Emine Aydın kol saati kazandı. Üçüncü olan Yağmur Elif Kurt, İremnur Nemli ve Zara Salkan'a ise ödül olarak MP3 verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber