Yeşilırmak vadisinin katı atık tesisi, törenle hizmete açıldı

Erbaa, Reşadiye ve Niksar ilçelerine bağlı belde belediyeleri ile Amasya, Taşova belediye ve beldelerini kapsayan Yeşilırmak Belediyeleri Katı Atık Projesi kapsamında yapımı Erbaa'da tamamlanan tesis dualarla hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yapımı tamamlanan katı atık tesisi ile günlük 100 ton çöp depolanması hedefleniyor. Oluşturulan birlikle bölgede çevre dönüşüm atağına da geçen belediyeler toplanabilir atıkları geri dönüşüm projeleriyle tekrar ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan katı atık tesisi programına İlçe ve belde belediye başkanları kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sıcağın altında yapılan törende katılımcılar sıcaktan korunmak için çeşitli korunma yolları bulurken, dağıtılan tişört ve şapkalarda izdihama neden oldu.

Açılış konuşmasını yapan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "Türkiye'de daha birçok ilde bulunmayan katı atık tesisini bakanlık projeleri ile ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün burada açılışını yaptığımız tesis ile artık Yeşilırmak vadisinin çöpleri bir arada toplanarak, yer altı sularını ve yerüstü sularını kirletemeyecek." dedi. Ayrıca Yenihan, törene katılan konuklara teşekkür ederek, tesis hakkında bilgi verdi.

İlçe ve belde başkanlarının açılışını yaptığı tesis dua ve kurbanların kesilmesi ile yapıldı. Tesis alanında inceleme yapan konuklar ilk çöpün dökülmesini alkışlarla izledi.

Günlük kapasitesi 100 ton atık olan tesiste ayrıca geri dönüşüm ayrışımı da yapılması hedefleniyor. Daha sonra Cumhuriyet meydanında 5 Haziran Çevre Günü töreni düzenlendi. Geri dönüşüm projesi kapsamında ilçede en çok geri dönüşüm getiren 10 ev hanımı ise çeyrek altınla ödüllendirilerek projeye katkıları için teşekkür edildi. Belediye Sarayı önünde katı atık tesisi için alınan araçların halka tanıtımı yapıldı. 5 Haziran Çevre Günü programı öğrencilerin ve belediye bando takımının gösterileriyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber