'Zorla fuhuş'a 300 yıl hapis istemi

''İş bulma'' vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 11 kişi hakkında, ayrı ayrı 300 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey tarafından hazırlanan iddianamede, 14 yabancı uyruklu kadın ''mağdur'', kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen Aminat Süleymanova, Maia Perzeli, İryna Zarıpova, Ali Kilisli, Fatih Gümüş, Ali Yılmaz, Deniz Caner, Halil Ercan, Yasin Esen, İbrahim Gök ve Lütfi Işık ise ''şüpheli'' olarak yer aldı.

İddianamede, soruşturmanın, ''Marina'' lakaplı Aminat Süleymanova'nın liderliğindeki şüphelilerin, yurt dışında bağlantılı olduğu kişiler aracılığıyla bulduğu yabancı uyruklu kadınları, ''iş bulma'' vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdikleri ve Ankara genelinde fuhuş yaptırdıkları iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi.

Süphelilerin, kadınların Türkiye'ye getirilmesi için yurt dışındaki bağlantılarına yüksek miktarda para ödediği, kadınları borçlandırarak pasaportlarına el koyduğu, mağdurlardan bu borçları ''fuhuş yaparak ödemelerini'' istediği ileri sürüldü.

Zorla yaptırılan fuhuştan elde edilen paranın tamamını şüphelilerin aldığı vurgulanan iddianmede, kadınlara aylık veya müşteri başına ödeme yapıldığı, yabancı uyruklu bu kadınlara Türk vatandaşlığına geçmeleri için ise ''formalite evlilikler'' yaptırıldığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey, şüphelilerin ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma'' suçlamasının yanı sıra ve 14 mağdur kadın için ayrı ayrı olmak üzere, ''zincirleme olarak insan ticareti yapma'' suçundan 14 kez cezalandırılmasını talep etti.

Buna göre, şüphelilerin 142 yıldan 300'er yıla kadar hapsi istendi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ettikten sonra, iddia konusu olaylarda ''cebir ve tehdit'' olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararıyla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber