Manavgat'ta SBS'ye 14 okulda 3 bin öğrenci girecek

9 Haziran'da yapılacak Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'na Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 bin 972 öğrencinin gireceği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, yaptığı açıklamada, SBS'nin ilçede 14 okulda 166 salonda 400 öğretmen ve memur gözetiminde gerçekleşeceğini söyledi. Sınav tarihi yaklaştıkça öğrencilerde sınav kaygısının olabileceğine dikkat çeken Karcı, anne ve babaların bu konuda çocuklarına moral ve motivasyon olarak yardımcı olması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin sınava gireceği okulu bir gün öncesinden görmesi tavsiyesinde bulunan Karcı, öğrencilerin sınav gününe kadar stresten ve kaygıdan uzak durmalarının moral güçlerini artıracağını kaydetti.

Karcı, "Sınav günü vatandaşlarımızdan 14 okul önünde ve yanında gürültü kirliliği yapmamalarını istiyoruz. Çoğu zaman gereksiz bir korna çalımı ve egzozu patlak bir motorun çıkardığı ses öğrencinin sınav esnasında moral ve motivasyonunu bozabilir. Öğrenci soruyu anlamak için defalarca okumak zorunda kalabilir. Bu da hem zaman kaybına neden olur hem de öğrencinin sınava motive olmasını engeller. Sınav gürültü kirliliğinden uzak duralım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber