Sıcaktan bunalan çocuklar Van Gölü'ne akın ediyor

Son yılların en çetin kışını geçiren Bitlis'in Tatvan ilçesinde sıcaktan bunalan çocuklar serinlemek için Van gölüne akın etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serinlemek için Van gölüne kulaç açan çocuklar gölde uzun süre serinlemenin tadını çıkardı. Serinledikten sonra güneşlenmeyi de ihmal etmeyen çocuklar gölde yaptıkları hareketlerle de yüzücülere taş çıkardılar.

Havaların iyice bunaltmaya başladığını bu yüzden serinlemek için kardeşiyle birlikte Van gölüne yüzmeye geldiğini belirten Kürşat Erbegi, akşama kadar gölde serinlediğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde arkadaşlarıyla bir araya gelerek hem Van gölünde serinlediklerini hem de eğlendiklerini dile getiren Erbegi, ?Van gölünde yüzmek çok eğlenceli. Her gün serinlemek için buraya geliyoruz. Yaz boyunca da her gün serinlemek için yine Van gölüne geleceğiz? diye konuştu.

Göl suyunun kirli olmasından şikayetçi olan Ergin Akyıldız ise, Van gölünde serinlemenin güzel olduğunu, ancak göl suyunun çok kirli olduğunu söyledi. Serinlemek için gidecek başka yer olmadığı için Van gölüne gelmek zorunda kaldıklarını dile getiren Akyıldız, ?Van gölü çok güzel, ancak keşke biraz daha temiz tutulabilseydi. Van gölünde yüzmek er şeye rağmen çok güzel. Bu sıcak havalarda serinlemek vazgeçilmez bir yer? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber