Kabinenin gündemi YÖK ve AB

Haber Giriş : 27 Haziran 2005 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu bugün toplanıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in YÖK Genel Kurulu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de AB ile ilgili bilgi vermeleri bekleniyor.

Hüseyin Çelik, dün YÖK Genel Kurulu'na katılmış, ancak üniversiteye girişte uygulanan katsayı konusunda bir gelişme sağlanamamıştı. Şimdi hükümetin önünde yasal düzenleme yapma yolu var. Bu nedenle Çelik'in Bakanlar Kurulu'na bilgi vermesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nun bir diğer öncelikli gündem maddesi Avrupa Birliği. Kurulda, birlikte son haftalarda yaşanan kriz de ele alınıyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başmüzakereci Ali Babacan, bakanlara son gelişmelerle ilgili bilgi verecek.

Bakanlar Kurulu'nda Meclis gündemi de tartışılacak. Normal şartlarda Meclis, 1 temmuzda tatile girecekti. Ancak bankacılık, sosyal güvenlik gibi IMF'nin takip ettiği iki yasa hala genel kurula indirilemedi. Yasaların 1 temmuza kadar Meclis'ten geçirilmesi de, böylece tehlikeye girdi. Hükümetin bugün yapacağı toplantıda Meclis gündemini de gözden geçirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber