TÜRK-İŞ: Kıdem tazminatında hak kaybını genel grev sebebi sayarız

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın genel grev sebebi sayılacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde toplanan TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun aldığı kararlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Toplu İş İlişkileri Yasası'nın çıkarılmamasını gerekçe göstererek, yüzlerce işyerinde binlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri için yetki vermediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, bu mağduriyetin giderilmesini; TBMM gündeminde bekleyen Toplu İş İlişkileri Yasası'nın TÜRK-İŞ'in talepleri de dikkate alınarak bir an önce çıkarılmasını istemektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılmasına, varolan esnek çalışma biçimlerinin yasalaştırılmasına, güvenceli esneklik aldatmacasına, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesine, asgari ücretin bölgeselleştirilmesine, işsizlik sigortası fonunun amacı dışında kullanılmasına, kıdem tazminatının hak kaybına yol açacak şekilde fona dönüştürülmesine karşıdır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın TÜRK-İŞ açısından genel grev sebebi sayılacağını hatırlatmakta ve bu konudaki kararlılığını vurgulamaktadır."

"THY İŞYERLERİNDEKİ EYLEMİ DESTEKLİYORUZ"

Hava iş kolunun grev yasağı kapsamına alınmasını, hükümetin çokça dile getirdiği 'ileri demokrasi' yaklaşımıyla taban tabana çeliştiği belirtilen açıklamada, "TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, hava iş koluna getirilen grev yasağını kınamakta, Hava-İş Sendikamızın THY işyerlerinde yaptığı eylemi desteklemektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, THY işverenini eylem nedeniyle işten çıkardığı işçilerimizi işe geri almaya ve işten çıkarmalara son vermeye çağırmaktadır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber