Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 326 konutluk proje

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Kent Konut, 326 konutluk yeni bir proje başlatıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut projesi ile ilgili Sivil Toplum Merkezinde gerçekleşen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ve daire müdürleri katıldı. Göreve geldikleri günden bugüne 10 bin konut yaptıklarını belirten Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümün yeni konuşulduğu bu günlerde biz yıllardır Kocaeli'de önemli projelere imza attık. Bu dönüşüm esnasında vatandaşlarımızın yerlerini büyük ölçüde onlarla anlaşarak aldık. Projelerimizi vaad ettiğimiz tarihlerde bitiriyoruz. Her keseye göre konut yapıyoruz. Yeşil alanlara önem verdiğimiz konut projelerimiz tercih ediliyor.''

Beş bloktan oluşacak Tuana Evleri ilk etabında 326 daireden oluşacak.1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1 ve 4+1 dubleks olmak üzere 6 farklı türde yapılacak daireler 57 metrekareden 490 metrekareye kadar değişen daireler 12 kat olarak yapılacak. 73 bin liradan başlayan daire fiyatları seçilen dairenin fiyatına göre değişiyor.

Peşinatını ödeyen vatandaşlara paranın kalanı anlaşmalı bankalar vasıtasıyla kredilendirilecek. Vatandaşlara almak istedikleri konutları nokta satış yöntemiyle satılacak. Yeşilin her tonunun düzenlemelere yansıtılacağı Tuana Evleri'nde sosyal tesisler, geniş süs havuzu, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, basketbol ve voleybol sahaları yapılacak.

Kentsel dönüşümün sağlanması için bu projeleri yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ?Kentsel dönüşüm kelime olarak kolay ama vatandaşa indiğiniz zaman insanların yıllardır yaşadığı evini alıyorsunuz. Gençler değişime daha rahat ayak uydurabiliyorken yaşlıları ikna etmek çok zor. Konut ve arsasını aldığımız insanların yüzde 90 ile anlaşarak kentsel dönüşümü yaptık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber