Türk işadamını Fildişi'nde ortak şirket kurma vaadiyle dolandırdı

Eskişehir'de bir işadamını Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde inşaat firması kurma vaadiyle 168 bin euro dolandıran ve ardından 70 bin euro daha istemeye gelen 3 zanlıdan 2'si yakalandı. Polis, işadamının parasını alarak kayıplara karışan Fildişili dolandırıcıyı arıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehirli işadamı O.G. ( 31 ) iş görüşmesi yapmak üzere gittiği İstanbul'da Fildişi Sahili Cumhuriyeti uyruklu D.C. ( 35 ) ile tanıştı. Kendisini işadamı olarak tanıtan D.C., Eskişehirli işadamı O.G.'ye, Türkiye'de ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde inşaat şirketi kurmak için ortak aradığını söyledi. Bu görüşmede işadamı ve Fildişili D.C. ortak şirket kurmak konusunda anlaştı. Bunun üzerine şahıs D.C. Eskişehirli işadamından 168 bin euro para alarak ilden ayrıldı.

İşadamı O. G. Eskişehir'e geri döndükten sonra D.C.'yi uzun süre telefonla aramasına rağmen ulaşamadı. O.G., bu gelişmeler üzerine dolandırıldığını anladı. Ancak bu kez Cezayir uyruklu A.B. ile Liberya uyruklu M.M. Eskişehir'e gelerek, işadamı O.G. ile görüşüp, kendilerinin Fildişi Sahili Cumhuriyeti uyruklu D.C.'yi bulabileceklerini bildirdi. Ancak ikili bunun karşılığında da işadamından 70 bin euro para istedi. İşadamı O.G., görüşerek para isteyen iki yabancı uyruklu şahısın kendisini bir süre önce dolandıran Fildişi Sahili Cumhuriyeti uyruklu D.C.'nin arkadaşları olduğunu fark etti. Durumun hemen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bildirdi.

Kısa sürede harekete geçen polis, O.G. ile buluşarak 70 bin euro isteyen Cezayir uyruklu A.B. ile Liberya uyruklu M.M.'yi gözaltına aldı. İki zanlı emniyetteki ifadelerinin ardından adili makamlara sevk edildi. Zanlıların suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Polis ekipleri, işadamı O.G.'den 168 bin euro para alarak kayıplara karışan Fildişili D.C.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber