Antalya-Kemer arası deniz otobüsü seferleri başladı

Antalya şehir merkezi ile Kemer ilçesi arasında denizden yolcu taşımacılığı başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya şehir merkezi ile Kemer ilçesi arasında denizden yolcu taşımacılığı başladı. İlk seferine çıkan deniz otobüsü ücretlerinin yüksek olması gerekçesiyle daha çok turist taşımacılığı ve gelen misafirlerin Kaleiçi ve Yat Limanı'na Kemer'den taşınması hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı deniz otobüsleri bugün saat 09.00 itibarıyla Kaleiçi Yat Limanı'ndan Kemer'e hareket etti. Basın mensupları için özel olarak düzenlenen ilk sefere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'da katıldı.

Antalya ve Kemer arasında yolcu taşıyacak olan deniz otobüsleri 2 adet 650 beygir FPT motorunu kullandığı için gidiş gelişte toplam bin 168 lira mazot yaktığı açıklandı. Deniz otobüsünün bir tanesinin maksimum 42 yolcu kapatiseninin olduğu seferler ise tek gidiş olarak 45 TL'den ücretlendirileceği açıklandı. Fiyatların yüksek olması dolayısıyla da deniz otobüslerinde daha çok turistlerin Antalya'ya getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca Antalya'dan Kemer'e deniz otobüsünün ise 45 dakikada vardığı ifade edildi.

'ANTALYA İÇİN BAŞLANGIÇ'

Üç yıldır faaliyet dışı olan deniz otobüslerinin seferler öncesinde bakıma alınıp elden geçirildiğini açıklayan Başkan Mustafa Akaydın, kendinden önceki belediye başkanının projesini ellerinde bulduklarını, seferlerin yapılabilmesi için ciddi bir alt yapılması gerektiği için bu kadar geç hayata geçirildiğini vurguladı. Alınması gereken bir çok sertifika ve belgelerin hepsinin tamamlandığını ve bugün ilk sefere çıktıklarını kaydeden Akaydın, şuanda 3 deniz otobüsünün mevcut olduğunu bu taşımacılığın Antalya Kemer arası gidiş geliş mazot maliyetinin bin 168 lira olduğunu açıkladı.

Maliyetlerin yüksek olması gerekçesiyle biletlerinde ucuz olmasının zor olduğunu aktaran Akaydın, "Ben yinede sevinçliyim. Zannediyorum turistlerimizin Kaleiçi ve Yat Limanı'na gelmesi ve oradaki esnafımızın da yüzünü güldürmesini bekliyoruz. Yurt dışında bile satış imkanı bulabiliyorlar. Yapılan anlaşmaya göre belediyemiz 6 bin kişilik kapasitede koltuk kullanma hakkı var. Bunu da sosyal projelerle kullanmayı düşünüyoruz." dedi.

Antalya için yıllardan beri sözü edilen bir projenin başlangıcını yaptıklarını anlatan Akaydın, deniz otobüslerinin ancak amortisman giderlerini karşılayacağını, ancak burada başarılı olmaları durumunda diğer deniz ulaşım modellerini daha cesur bir şekilde uygulayabileceklerini vurguladı.

KEMER, KARA YOLU 12 LİRA

Antalya Şehirlerarası Terminali'nden Kemler'e bir kişi yolcu ücreti 6 lira ile fiyatlandırıken sefer süresinin ise 1 saat 10 dakika olduğu öğrenildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bugün başlattığı deniz otobüsleri seferleri ise git gel 90 lirayı bulurken tek yöne 45 dakikada varılabileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber