'869'u al çocuğun işsiz kalması'

Haber Giriş : 27 Haziran 2005 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ürünlerde Türkiye'nin uluslararası barkod numarasının ?869? olduğunu hatırlatan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, yabancı markalı ürünlerin market raflarını istila ettiğini ve ithal ürün tüketimi sebebiyle Türkiye ekonomisinin çıkmaza girdiğini bildirdi. Türkiye ekonomisinin kurtuluş reçetelerinden birinin ?869? rakamında gizli olduğunu belirten Sinan Aygün, vatandaşları ithal ürünler yerine barkodu ?869? ile başlayan yerli malı ürünleri satın almaya çağırdı. Ürün üzerinde ?değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan? simgeye barkod denildiğini ve barkoduna bakarak bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunun anlaşılabildiğini belirten

Sinan Aygün, barkodun üzerinde bulunduğu ürünün nüfus cüzdanı gibi olduğunu belirtti.

Günümüzde savaşların topla tüfekle değil parayla yapıldığını ifade eden Sinan Aygün, açıklamasında şunları kaydetti: ?Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı veriyor. Bu savaşta parolamız 869'dur. Yani Türk'ün şifresi 869'dur. Savaşı kazanmak ve başı dik gezmek istiyorsak ülkemizin ürünlerine sahip çıkalım. Leh Kralı borç istediği zaman 2. Murat'a (Verelim mi?) diye sormuşlar, 2. Murat (Borç verin, bugün borç alan, yarın talimat alır) cevabını vermiştir.

Dünya ekonomisine bugün bu anlayış hakim olmuştur.? IMF'den borç alan Türkiye'nin, bu para karşılığında IMF'nin istediği yasaları çıkarmaya zorlandığını da belirten Aygün, ithal ürünlere verilen her kuruşun, ekonomiyi çıkmaz sokağa götürdüğünü, yerli sanayinin bacasını tütmez yaptığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber