80 yaşındaki hasta omurilik ameliyatı sonrası yeniden yürüdü

Yaşı ilerlemiş hastalarda riskli sayılabilecek omurilik ameliyatını başarılı bir şekilde yapan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi doktorları, yürüme güçlüğü çeken 80 yaşındaki hastayı yeniden ayağa kaldırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Cuma Kayhan'a (80) spinal stenoz (omurilikten çıkan sinirlerin geçtiği sinir kanallarının daralması) rahatsızlığı çekmeye başladı. Kayhan, bacaklarda uyuşma, karıncalanma, üşüme, sıcak hissetme, güçsüzlük, yorgunluk ve yürümede zorlanma gibi şikâyetlerle Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktoru Op. Dr. Naki Keleş'e başvurdu. Kayhan'ın yapılan MR ve tomografi tetkik sonuçlarında dejenere disk (omurga kemikleri arasında süspansiyon görevi yapan kıkırdaksı maddenin yıpranması) olduğu anlaşıldı.

Hastanın ve ailesinin izniyle operasyon kararı alan Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktoru Op. Dr. Naki Keleş, hastanın yaş itibariyle zor bir ameliyata imza attığını söyledi. Op. Dr. Naki Keleş, şu bilgileri verdi: "İlerleyen yaş itibariyle bu tür ameliyatlar riskli oluyor. Fakat cerrahi teknikler ve mikrocerrahideki ilerlemeler nedeniyle bu ameliyatların başarı şansı yüksek ve risk oranları düşük. Tabii ki her diskojenik ağrıda tedavi mutlaka ameliyat değil ama teşhis ve tedavinin titizlikle yapılması gerekiyor. Onun için hastaların ciddi olarak doktor tarafından takip edilmesi gerekiyor. Hastamızda uyguladığımız belden aşağısını uyuşturma diye tabir edilen anestezi spinal anestezi ile yaptığımız ameliyat sonrası hastamızı ertesi gün ayağa kaldırdık. Kendisini çok iyi hissettiğini, yeniden doğmuş gibi olduğunu söyledi. Bunları hastalarımızdan duymak onları iyileştirmek bizleri çok mutlu ediyor."

Cuma Kayhan'ın yakınları ise "Büyük Anadolu Hastanesi'ni buraya gelip de güzel sonuçlar alan komşularımızdan öğrendik. Onlar burayı tavsiye etti. Biz de babamızı getirdik. Doktorumuzdan Allah razı olsun. Yaşı itibariyle riskli bir ameliyat olduğunu biliyorduk. Önce Allah'a sonra doktorumuza güvendik. Hastaneye ve doktorumuza sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber