SAP, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak şirketlerle ilk zirvesini Gaziantep'te yaptı

Kurumsal uygulama yazılımları sağlayıcısı SAP, ?Türkiye'yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi?nin ilkini Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliği ile Gaziantep'te gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
SAP, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak şirketlerle ilk zirvesini Gaziantep'te yaptı

Kurumsal uygulama yazılımları sağlayıcısı SAP, ?Türkiye'yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi?nin ilkini Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliği ile Gaziantep'te gerçekleştirdi. Gaziantep'in ileri gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyum sürecinden, pazarda üstünlük sağlayacak strateji ve yeni teknolojilerin firmalar bünyesinde kullanılmasını içeren bir dizi konu ele alındı.

Gaziantep Anatolian Otel'de gerçekleştirilen zirvede konuşan SAP Türkiye Satış Direktörü Haluk Tekin, müşterilerinin yüzde 60'ından fazlasını küçük ve orta ölçekli firmaların oluşturduğunu ve bunun için de Anadolu'yu turladıklarını ifade etti. Tekin, ülkenin gelişmesine paralel olarak da dünyada en hızlı büyüyen müşteri pazarlarından bir tanesi olduklarını vurguladı.

Haluk Tekin de kurumsal kaynak planlaması, işletmelerin verimlilik ve karlarını artırıp, maliyetlerini düşürmeye yönelik çözümler sunduklarını kaydetti. Tedarik zinciri ve müşteri ilişkileri yönetiminin de bu halka içerisinde yer aldığına dikkat çeken Tekin, ?Bu konularda SAP, açık ara dünya lideri olan bir firmadır. SAP, bulunduğu alanların hepsinde çözüm sunmakta. Türkiye'de yaklaşık bin civarı müşterimiz bulunuyor. Müşterilerimizin yarısından yüzde 60'ından fazlasını küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. SAP, sadece çok büyük işletmeler için değil. Onun için buradayız ve Anadolu'yu turluyoruz. SAP Türkiye, ülkenin gelişmesine paralel da olarak dünyada en hızlı büyüyen müşteri pazarlarından bir tanesi. Bundan dolayı çok ciddi yatırım alıyor. Kadromuz büyük bir hızla büyüyor.? değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan tüm iş kollarında kazandırdığı hız, esneklik ve rekabet avantajı ile şirketleri öne geçiren mobil çözümlere kadar farklı konuların ele alındığı zirvenin açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Adnan Ünverdi, Gaziantep'in son 10 yıldır uyguladığı ihracat seferberliği, kalite, uygulama, inovasyon, ARGE ve akıllı sanayi projeleriyle diğer illere göre farkındalık oluşturduğunu dile getirdi. Gaziantep'teki sektörel çeşitliliğin diğer illere göre daha genişlemiş olduğunun altını çizen Ünverdi, ?Bugün Gaziantep, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı ili pozisyonuna gelmiştir. Bu nedenle, Gaziantep'teki şirketlerimizin gelecek adına planlarını yapması konusunda bu toplantıyı oldukça önemsiyorum. Toplantıda, geleceğin sahnesinde yer almak isteyen şirketlerin yetkililerinin bu toplantıdan en üst düzeyde faydalanacağına inanıyorum.? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar'ın moderatörlüğünü yaptığı ?Geleceği Konuşuyoruz' konulu bir panel gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber