Jandarma'nın projesi birinci oldu

70 proje içerisinde 2012 yılı teknik destek programına alınan 29 proje arasında birinci oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamındaki eğitimler, 21-29 Mayıs tarihleri arasında yedi işgünü süreli olarak İl Jandarma Komutanlığında eğitmenler tarafından verildi. Eğitime 5 Subay, 16 Astsubay olmak üzere toplam 21 askeri personel katıldı. İki aşamadan oluşan projenin birinci aşamasında subay ve astsubaylara, "Aile İçi Şiddet" konusunda eğitim verebilecek seviyede "Eğiticinin Eğitimi" verilerek, bu konuda yetişmeleri sağlandı. İkinci aşamada ise eğitim alan personel tarafından birliklerinde bulunan diğer Subay, Astsubay, Uzman Jandarma Çavuş, Erbaş ve Erlere bu eğitim verilerek, toplumsal bir sorun olan "Aile İçi Şiddetin" azaltılması, diğer taraftan Jandarma personelinin şiddet mağdurlarına yaklaşımının daha bilimsel olması, personelin bilinçlenmesinin sağlanması ve özellikle ülkemizin değişik coğrafyalarından gelen geçmişte "Aile İçi Şiddete" maruz kalmış gelecekte de uygulayacak yada uygulanacak potansiyeli teşkil eden Erbaş ve Erlerin konu hakkındaki farkındalıklarının ve bilinç düzeylerinin artırılması hedeflendi.

Ayrıca, ülkemizdeki genel kolluk kuvvetinden birisi olan Jandarma'nın karar verici ve uygulayıcı seviyesindeki rütbeli personeli olan Subay, Astsubay ve Uzman Jandarmalarının görevleri gereği karşılaştıkları şiddet mağdur ve faillerine yaklaşım yöntemleri hakkında eğitim seviyelerinin yükseltilerek, güvenlik hizmetinin kalitesinin artırılması sağlandı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığından katılan Subay ve Astsubaylarınca İl Jandarma Komutanlığında görevli diğer Subay, Astsubay, Uzman Jandarma Çavuş ile Sivil işçilere ve ilk etapta halen vatani hizmetini yapmakta olan Erbaş ve Ere "Aile İçi Şiddet" konusunda eğitim verilmesi müteakip her üç aylık dönemlerde yeni katılacak Erbaş ve Erlere aynı eğitimin verilmesine devam edilecek.

Proje ile ilgili Yalova İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Yalova Valisi

Esengül Civelek, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz'da katıldı.

Törende konuşma yapan Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz,

İl Jandarma Komutanlığının Türkiye'de ilk olan ve MARKA tarafından desteklenen projesinin uygulanmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu, bu projenin diğer İl Jandarma Komutanlıklarına da örnek teşkil etmesini dileyerek katkılarından dolayı MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali

Esengül Civelek'e teşekkür etti.

Vali Esengül Civelek, yaptığı konuşmada İl Jandarma Komutanlığının her türlü görevini yerine getirmekteki gayret ve hassasiyetinin yanında toplumsal sorunlara kurumsal çözümler üretmek noktasında taktire şayan bir çalışma yürüttüğünü, bunun neticelerinin en kısa sürede Yalova genelinde görüleceğini söyledi.

Tören, projeye katılan ve katkıları bulunanlara belge ve plaket verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber