Başbakanlık sözcüsü Beki'den ilk bilgilendirme

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2005 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Amerika'nın Davos'u olarak adlandırılan Sun Valley Konferansı'na katılmak üzere 5 Temmuz Salı günü ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Konferansa 'onur konuğu' olarak davet edilen Erdoğan, 'İslam, Terör ve Demokrasi' başlıklı bir konuşma yapacak. Erdoğan temasları çerçevesinde aralarında medya devi Murdoch'un da bulunduğu iş dünyasının patronlarıyla da biraraya gelecek.

Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Sözcülüğü görevine getirilen Akif Beki bugün ilk bilgilendirme toplantısını yaptı. Başbakanlık Merkez Bina'daki brifing salonunda kameraların karşısına geçen Beki, Başbakan Erdoğan'ın dış gezilerine ilişkin bilgi verdi. Erdoğan'ın 29 Haziran Çarşamba günü akşamı Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Beki, "Ziyaretin en önemli boyutu Başbakan sıfatıyla gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olmasıdır. Ziyarette ikili ilişkiler konuşulacak. Küresel ve bölgesel sorunlar gündeme gelecek. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek" diye konuştu.

Azerbaycan petrollerinden Türkiye'ye verilen yüzde 6.75'lik payın da görüşmelerde gündeme gelebileceği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, 5 Temmuz Salı günü ABD'ye giderek 'Amerika'nın Davos'u' olarak bilinen Sun Valley Konferansı'na katılacak. Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin bilgi veren Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, California yakınlarında gerçekleştirilen Sun Valley Konferansı'nın kapalı bir toplantı olarak organize edildiğini söyledi.

Erdoğan'ın konferansa 'onur konuğu' sıfatıyla katılacağını ve toplantının ana konuşmasını yapacağını belirten Beki, konferansın 6 Temmuz Çarşamba sabahı başlayacağını bildirdi. Davet sahiplerinin talebi üzerine Başbakan Erdoğan'ın Müslüman bir ülkenin demokrasi deneyimlerini anlatacağını ve 'İslam ve Demokrasi', 'İslam ve Terör' başlıklı bir konuşma yapacağını ifade eden Beki, Erdoğan'ın konuşmasının ardından konferans bölümüne geçileceğini açıkladı.

Konferansı ABD'nin ünlü talk-showcularından Charlie Rose'un yöneteceğini anlatan Beki, Başbakan Erdoğan'ın bu bölümde katılımcıların sorularını da cevaplandıracağını vurguladı. Beki konferansa ABD'nin iş dünyasının önde gelen 70 patronu ve ünlü medya şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 200 davetlinin katılacağını bildirdi. Programın ABD'nin en önemli butik bankası, kişiye özel bankasının sahibi Herb Alan tarafından organize edildiğini dile getiren Beki, Alan'ın New York Times, Coca-Cola'nın yönetiminde görev alan saygın bir isim olduğunu hatırlattı. 12 yıldır organize edilen Sun Valley Konferansı'nın son 5 yılında önemli konuşmacıların davet edildiğini anımsatan Beki, "Bu konferansa ABD ile ilişkileri sıcak tutan kişiler davet ediliyor. Son dönemde Meksika Devlet Başkanı, Paul Martin ve İrlanda Başbakanı da davet edilmişti" dedi.

Beki'nin verdiği bilgiye göre Başbakan Erdoğan, konferans sırasında ikili temaslarda da bulunacak. Samsung, Sony, İntel ve Coca Cola'nın üst düzey yöneticileriyle ile biraraya gelecek olan Erdoğan, Türkiye'de bazı basın kuruluşlarına da talip olan ünlü medya devi Rupert Murdoch ile bir görüşme yapacak. Beki, Başbakan Erdoğan'ın gezisinin ayrıntılarının henüz netleşmediğini, 7 Temmuz'da sona erecek olan konferansın ardından bir süre daha ABD'de de kalabileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber