Kamu-Sen: Hükümetin sokağa davetine icabet ederiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2005 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, hükümetin çalışanların sorunlarına duyarsız kaldığını belirterek, "Bu çalışanı sokağa davet etmekse biz bu davete icabet ederiz" dedi.

Yokuş, düzenlediği basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarını çalışan kesimlerin beklentilerini yerine getirmemekle suçladı. Hükümet ile toplu sözleşmelere 2 ay kala hala iyimserliğin görülmediğini belirten Yokuş, hazırlanan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda da, Kamu Personeli Yasa Tasarısı'nda ve diğer ilgili bütün konularda çalışanların görüşlerinin alınmadığını söyledi. Emeklilik yaşının ve sağlık primi katkısının yükseltilmesine yönelik çalışmaları de eleştiren Yokuş, bunu kabul etmeyeceklerini vurguladı. Hükümetin kamu çalışanlarına yönelik yaklaşımının işçiyi, memuru sokağa davet anlamı taşıdığını savunan Yokuş, "Bizi sokağa davet etmek istiyorlarsa bu davete icabet ederiz" diye konuştu.

Bu hükümet döneminde ülkenin en yüksek borçlanmasının yapıldığını ve borçların 2.5 yılda 210 milyar dolardan 325 milyar dolara çıktığını belirten Yokuş, büyümenin de ithalata dayalı ve "hormonlu" olduğunu ifade etti. Hükümetin müflis tüccar anlayışı ile ülkeyi idare ettiğini savunan Yokuş, şunları söyledi:

"Yine bu hükümet döneminde bir rekor daha kırılmıştır. Başbakan dünyayı 3.5 kez tur atmıştır. Gezdikçe itibar kazanılması gerekirken aksine bizim Başbakan gezdikçe Türkiye itibar kaybediyor. 15 ülkenin parlamentosu sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Yakında ABD Temsilciler Meclisi'nde de tanınabilir. Bunlar başımıza bela olacak. Sonuçta sözde soykırımı tanımamızı isteyecekler, Türkiye'den toprak ve tazminat talebinde bulunacaklar. Hükümet kendine çekidüzen vermeli. Veremiyorsa çekip gitmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber