Karabük'te yaz kursları semineri yapıldı

Karabük'ün Eflani İlçesinde Yaz Kursları Öncesi, Kurslarda Görev Yapacak Olan Din Görevlilerine kursların etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla farmatör öğretici Mustafa Köse ve ilçe Müftüsü Metin Avcı tarafından Merkez Yukarı Cami'inde eğitim semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç gün sürecek olan seminerde İlçe de görev yapan din görevlilerine yaz Kur'an kurslarında ki öğrencilere davranış modelleri ders işleme metotları, görsel işitsel materyallerin kullanılması hususunda eğitim verildi.

Seminerin ilk günün de ilçe kaymakamı Ahmet Özay da seminere katılarak yaz kurslarında görev alacak olan imam-hatip ve müezzinlere kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam konuşmasında: "İçinde bulundukları zaman dilimini çok iyi değerlendirmelerini, belki hayatın da bir kez kursa gelme fırsatı bulan kursiyer olacağını onun için kursları çok cazip hale getirmelerini, yaz kurslarını sadece dini bilgiler verilen yer olarak değil, kursiyerlerle her yönüyle ilgilenilmesi gerektiğini, kaymakamlık olarak üzerlerine bu konuda düşen bir şey varsa

yapacaklarını." ifade etti.

İlçe Müftüsü Metin Avcı okulların tatile girmesinden on gün sonra 18 Haziran da açılacak olan kursların 17 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Merkez ilçe ve köylerde olmak üzere tüm camilerde açılan yaz dönemi Kur'an Kurslarının 3 ayrı programda açıldığı ve kurslarda öğrenciler Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgilerin verileceği belirtti.

Kursların daha başarılı geçmesi amacıyla kurs öncesi tüm imam ve müezzinlerin seminere alındığını belirten Eflani Müftüsü Metin Avcı."Bu seminerlerde görevlilerin öğrencilere iyi davranmaları, onları incitmeden, dini, Kur'an-ı ve camiyi sevdirmeleri konularında bilgiler verildi. Kurslarda temel prensip olarak Hz. Peygamberin 'Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin' hadisi şerifi kabul edileceğini, kurslara katılan öğrencilere güleryüz, şefkat, merhamet ve anlayış gösterilmesi, kursta bulunmanın anlamı ve öneminin anlatılması, eğitimi çekici hale getirmek suretiyle yaz kurslarında eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak çocukların tatilde olduklarının bilinciyle hareket ederek yürütülmesi gerekmektedir." diye söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber