40'ından sonra Kur'an okumayı öğrendiler

Erzurum Palandöken Müftülüğü'nün yetişkinlere yönelik başlattığı 6 ay süreli Kur'an kursuna 40- 72 yaş grubundan 150 kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim ve namaz surelerini okumayı öğrenen yetişkin kursiyerler için müftülük, mangal partili sertifika töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken Müftülüğü 3 yıldır yetişkin erkek ve bayanlar için camilerde imam- hatiplerin gözetiminde akşam ve yatsı namazı arasında Kur'an-ı Kerim kursu düzenliyor. İşçi ve memur emeklilerinin yanı sıra köy statüsündeki mahallelerde çiftçi ve besiciler de Kur'an kurslarına ilgi gösterdi. Çocukken mahalle imamından Kur'an-ı Kerim öğrenip sonradan unuttanların yanı sıra hiç Kur'an okumayı bilmeyenlerin de katıldığı kurslar sona erdi.

Kurs sonunda Teke Deresi mesire alanında kursiyer ve müftülük personelenin katılımıyla piknik ve sertifika töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar ile çok sayıda bürokrat ve din görevlisi katıldı. Vali Yardımcısı Yamlı, belli bir yaşın üzerinde Kur'an-ı Kerim öğrenenleri sebatlarından dolayı tebrik etti.

Müftü Baytar da 65 camide 150 saat eğitim sonunda Kur'an-ı Kerim öğrenen kursiyerleri kutladı. Müftü Baytar, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgesi verdiklerini dile getirdi.

İşçi emeklisi 65 yaşındaki Mücahit Ağır, iki kızının hafize olduğunu söyledi. Ağır, eşinin Kur'an-ı Kerim bildiğini ancak kendisinin kursa başlayana kadar Kur'an öğrenemediğine işaret eden Ağır, "Kursa katıldım. Elifbadan başlayıp Kur'an-ı hatmettim. Çocukken köydeydim. Babam Kur'an kursuna göndermedi. Büyüyüp postanede işe girdim. Emekli oldum. Kur'an kursuna gittim. Kuran-ı öğrenip hatmettim. Allah, devlete, millete diyanete zeval vermesin. Onlar sayesinde Kur'an-ı öğrendim." dedi.

Bir kamu kuruluşundan işçi emeklisi olan Hacı Erbel, Kur'an öğrendiği için sevinçli olduğunu söyledi. Erbil, geçmiş yıllarda kamuda çalıştığını ve bu nedenle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye imkan bulamadığını dile getirdi. Kursta Kur'an öğrendiğine değinen Erbil, "Kur'an öğrenmek zor değli. Sebat edeceksin, ihlasla okuyacaksın ve bir de Allah nasip edecek." şeklinde konuştu.

Memur emeklisi 73 yaşındaki Musa Ağdaş, 6 ay önce Kur'an kursuna gittiğini ve burada Kur'an-ı okumanın yanı sıra birçok namaz suresini öğrendiğine işaret etti. Ağdaş, "Emekliyim, Kur'an bilmiyordum. Kurslara katıldım. Hocalarımın yardımıyla Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendim. Allah herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber