YÖK eylemcisi okula giremez!

Haber Giriş : 28 Haziran 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle Mersin Üniversitesi'nde geçen yıl düzenlenen protesto gösterisine katılan 11 öğrenci bir ay ile bir dönem arasında okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Gerekçe ise okul içinde 'eylem yapmak', 'siyasi faaliyet düzenlemek.' Öğrenciler kararı idare mahkemesine götürecek.
Mersin Demokrasi Platformu'nu dün ziyaret eden öğrenciler, 6 Kasım 2004'te yapılan yapılan yürüyüş sonrası 70 öğrenci hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Üniversite Disiplin Yönetmeliği'nin 9-J maddesindeki, 'okul içinde eylem düzenlemek ve siyasi faaliyette bulunmak' suçlamasıyla ceza aldığını söyleyen Kadir Özer, "Bize gelen tebligatlarda polis kamerasından tespit edildiğimiz belirtiliyor. Bu bile uygulamanın ne kadar antidemokratik olduğunu gösteriyor" dedi. Ceza alan 11 öğrencinin Mersin İdare Mahkemesi'ne başvuracağını belirten Özer, dava için gereken 2 bin 200 YTL'yi toplamaya çalıştıklarını ifade etti.

Dolmuş eylemine de soruşturma
YÖK protestosu nedeniyle bir dönem uzaklaştırma cezası alan ancak daha önce uyarı almadığı için cezası bir aya düşürülen öğrencilerden Ali Osman Adıgüzel, "Ben disiplin yönetmeliği gereği 'okulda siyasi faaliyet yürütmek'ten ceza aldım. Oysa sadece YÖK'ü protesto ettik. Okulda yapılan her eyleme soruşturma açılıyor. Daha önce dolmuş fiyatlarına zam yapıldığı için toplantı düzenledik. Dolmuş zammı geri alındı ancak soruşturmaya uğradık. Açılan soruşturmaları okul dışında protesto ettik, ona da soruşturma açıldı" dedi.

Öğrencilerin şikâyetini dinleyen Mersin Demokrasi Platformu üyeleri ise, rektör Prof. Dr. Uğur Oral ile konuyu görüşmek üzere randevu talebinde bulundu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber