AK Partili Ürün: Bazı belediyeler otopark bedelini başka işlerde kullanmış

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, bazı belediyelerin topladıkları otopark bedelini başka işlerde kullandıklarının tespit edildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ürün, Dilekçe Komisyonu'nun belediyelerce toplanan otopark bedellerinin akıbetinin araştırılması ve söz konusu bedellerin amaç dışı kullanımının önlenmesi talebini içeren dilekçelerle ilgili oluşturulan alt komisyon raporunu basın mensuplarıyla paylaştı. Alt komisyonun yaptığı çalışmalar kapsamında 81 il belediyesinden bilgi talep edildiğini belirten Ürün, "Yürürlükte olan mevzuata göre, binaların yapımında otopark yerlerinin ayrılması, eğer ayrılamıyorsa belirlenen bedelin belediyenin hesabına yatırılması esastır. Otopark bedellerinin başka bir hizmette kullanılmayacağı da yönetmelikle belirtilmiştir. Ancak yapılan çalışma neticesinde bazı belediyelerimizin otopark bedeli toplamış olmasına rağmen hesaptaki meblağların bir kısmının belediyelerin muhtelif işlerinde kullandıkları tespit edilmiştir." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otopark bedeli ile ilgili hesabında 44 milyon 156 bin TL bulunduğunu ifade eden Ürün, "Belediye bu para ile bin 184 araçlık otopark inşa ettiğini belirtmektedir, ancak otopark sıkıntısı devam etmektedir. Antalya'da söz konusu kanun ve yönetmeliğe hiçbir şekilde riayet edilmemiş olup, belediye kasasında otopark bedeli için tek kuruş olmadığı cevabı alınmıştır. Bitlis, Erzurum, Gaziantep, Mardin, Muş ve Şırnak illerinde otopark hesabı açılmadığı belirlenmiştir." bilgilerini aktardı.

Ürün, söz konusu belediyelerle ilgili idarelerin uyarıldığını, ihmali olan kamu görevlilerinin idari ve cezai sorumluluklarının ilgili denetim birimleri aracılığıyla belirlenmesi ve değerlendirilmesi kararı alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber