En fazla atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Adana'nın Yüreğir Belediyesi ve Taşınabilir Pil İthalatçıları (TAP)'nın başlattığı kampanyada en çok atık pil toplayan okullar ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüreğir Belediyesi meclis salonunda yapılan ödül töreninde kampanya süresince 422 kilo atık pil toplayan Halıcılar Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. 130 kilo ile İMKB Kız Meslek Teknik Lisesi ikinci, Sakıp Sabancı İlkokulu da 78 kilo atık pil toplayarak üçüncü oldu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hedeflerinin hem çevre sağlığını korumak hem de çocuklarda çevre bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Çelikcan ?Bedenimizden, evlerimizden ve iş yerlerimizden çevreye doğru genişleyen bir kirlenme söz konusu. Bu kirlilik giderek dünyayı ve içinde yaşayan tüm canlıları tehdit ediyor. Kapımızdaki bu tehlikenin bertaraf edilebilmesi için kirlilik sebebi olan malzemelerin tüketimlerinin sonlanması, kısıtlanması ya da geri dönüşümlerinin sağlanması gerekir.? dedi.

Hayatın vazgeçilmezleri arasındaki enerji ve elektrik ihtiyacının karşılanmasında yoğun olarak kullanılan pilin doğru değerlendirilmemesi durumunda su ve toprak için bir felakete dönüştüğünü aktaran Çelikcan, araştırmalarda bir adet pilin 4 metreküp toprağı, bir ton suyu kirlettiğinin tespit edildiğini kaydetti. Çelikcan, geleceğin çocuklarına olabildiğince temiz su, temiz hava, temiz toprak bırakmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.

Halıcılar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Simge Eken, pil toplama kampanyasını bir yarışma değil görev olarak kabul ettiklerini belirtti. Geleceği düşünen ve çevresine duyarlı gençler olarak törene geldiklerini aktaran Eken, ?Bizlere bu konuda yardımcı olan Yüreğir Belediyesi'ne ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber