Karabük'te heyelan tehlikesi

Karabük'e yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaat alanında aşırı yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'e yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaat alanında aşırı yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi.

Karabük merkeze bağlı Aşağıkızılcaören köyünde 159 bin 265 metrekare alan üzerine yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin hafriyat alanında 2 gündür etkili olan yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi. Hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda çalışma yapan kepçe yan yatarken, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Yan yatan kepçe müteahhit firmanın diğer kepçesi ile kurtarıldı.

Köy sakinlerinden hayvancılıkla uğraşan Fahri Bozkurt, hayvanlarını otlattığı sırada tesisin yapılacağı alanda toprak kaymasını gördüğünü anlatarak, ?2 gündür yağışların devam etmesi sonucu bu sabah çöp tesisinin yapılacağı alanda heyelan meydana geldi. Bu sırada bir kepçe heyelanlı alanda yan yatarak toprak altında kaldı. Müteahhit firmanın diğer kepçesi ile toprak altında kalan kepçe kurtarıldı? dedi.

Köylüler olarak devletin arpasının boşa gitmesini istemediklerini de belirten Bozkurt, ?2-3 yıldır devletimizle çok mücadele ettik. Katı Atık Bertaraf Tesisinin buraya yapılmaması için mücadele ettik. Buranın altında su olduğunu söylememize rağmen bu örf bas edildi. Geçen senede yağışlar nedeniyle burada küçük çaplı bir heyelan meydana geldi. Bu sene daha büyük çapta heyelan oldu. Buranın altında su var. Bizler burada hayvanlarımızı otlatıyoruz. İleride daha büyük felaket olabilir. Devletimiz boşa para harcamasın. Devletimiz, mühendisimiz bizden daha iyi bilir, burada su yoktur belki dedik ama su olduğunu biliyoruz. Ama biz daha iyi biliyormuşuz. Devletimizin parasını boşa harcamasın. Hepimiz vergi veriyoruz. Uğraşıyoruz didişiyoruz, yıllardır devletimizin borcu bitmiyor. Demek ki, böyle şeyler yüzünden bitmiyor devletimizin borcu. Gerçekten olayın bu şekilde atlatılması daha iyi. İleride burada inşaat çalışması başlayacak, işçiler ve araç gereçler olacak. Daha büyük felaketlere yol açabilirdi. İnşallah devletimiz bunu görür ve çözümünü arar? diye söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber