Vakfıkebir Ömer Nakkaş SML'de mezuniyet coşkusu

Trabzon'un Vakfıkebir Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi (SML)'nden mezun olan 38 hemşire adayı, okul bahçesinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından törende konuşma yapan Ömer Nakkaş SML Müdürü İsa Gedikli, "Okulumuzun sağlık meslek camiasına 21. kez sunduğu, elimizle işleyip, yüreğimizle süslediğimiz 38 öğrenciyi mezun etmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Onlardan ayrılmanın burukluğu içinde olsak da emin olun onların şu an bize verdiği gurur bunun önüne geçiyor. Dün elinden tutup bize getirdiğiniz çocuklarınızı sizlere dört yıl sonra mesleğini eline almış, vatanı ve milleti için hiçbir fedakârlıktan kaçmayan; dürüst, bilgili ve çalışkan gençler olarak teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Öğrenciler adına 'Okula Veda' adlı bir konuşma yapan okul başkanı Büşra Kılıç, ?Bazı şeyler vardır hayatımızda. Yaşamın bir parçasıdır, ama biz onların farkına bile varamayız. Ta ki elimizden uçup gideceğini, kaybedeceğimizi anlayana kadar. Okul da öyleymiş, ama biraz geç anladık. Gecen sene bizlere devredilen bu mesafe şimdi bizden küçüklere devrediliyor.? ifadelerini kullandı. Kılıç, ?Her sabah gün doğarken kalkmak, kışın soğukta titremek, yazın güneşte terlemek birbiri ardına gelen yazılılara hazırlanmak ne zor geliyordu. Bir bitse de kurtulsak derdik. İşte bitiyor. Ama biten yalnız okul değil, içinizden de bir şeyler bitiyor. Sanki alıştığınız ve her an yaşadığımız bir şeyler bitiyor. Evet, mezun oluyoruz. Lise hayatı denen o 4 yıllık güzel zamanın bitişine şahitlik ediyoruz. Söylemesi zor gibi görünüyor ama birkaç kere tekrarlayınca öğreniyor insan. Gönül yolculuğunda elimizden tutan uğruna köle olacağımız öğretmenlerimize, bu koca kalpli okulun tüm çalışanlarına binlerce teşekkür ediyoruz.? diye sözlerini tamamladı. Öğrencinin yaptığı veda konuşması sırasında bazı veliler ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Flama ve bayrak devir tesliminin ardından yıl içerisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra okul birincisi Bilal Halil, yaş kütüğüne plaket çaktı. Yemin töreninin ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini veliler ve öğretmenlerin ellerinden aldı. 38 hemşire adayı keplerini havaya fırlatarak, horon ve kolbastı oynayarak okuldan mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber