70 ev kadını bilgisayar öğrendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi kapsamında Şehit Fevzi Mahallesi'nde yaşayan 70 kadına bilgisayar öğretti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Habitat İçin Gençlik Derneği ve Türk Telekom İlköğretim Okulu işbirliğinde düzenlenen proje, yaklaşık 1,5 ay sürdü. Eğitim sonunda 70 kadın katılım belgesi almaya hak kazandı. Projeye katılan kadınlara belgelerinin verilmesi dolayısıyla Taştepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi'nde program düzenlendi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, çocukları için bilgisayar eğitimi almaya gelen kadınların çok önemli ve faydalı bir iş yaptıklarını belirtti. Bilgisayarın günlük yaşamda vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyleyen Yıldırım, ?Özellikle çocuklar gün boyunca bilgisayarın başında birkaç saatini geçiriyor. Annelerin çocukları ile birlikte vakit geçirmeleri ve anne- çocuk arasındaki bağın kuvvetlenmesi adına bu eğitim çok önemlidir.? dedi.

Kent Konseyi olarak her alanda farklı etkinlikler düzenlediklerini anlatan Yıldırım, Taştepe, Melekbaba ve Kiltepe gibi semtlerde yapılan etkinliklerin olumlu sonuçlar verdiğini ve böylece yorgunluklarını unuttuklarını dile getirdi. Yıldırım, projede kadınlara bilgisayar eğitimi veren İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Recai Aydoğdu ile Bayram Şahin'e, ayrıca projeyi destekleyen ilgili kurum yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Yıldırım ve Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kurs hocalarına teşekkür plaketiyle eğitim alan kadınlara belgelerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber