Van, Türkçenin çocuklarını bekliyor

Bu yıl 'İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Ola' sloganıyla yola çıkan 10. Türkçe Olimpiyatları' Van Şöleni, 11 Haziran'da Özel Serhat Lisesi'nde yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 'İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Ola' sloganıyla yola çıkan 10. Türkçe Olimpiyatları' Van Şöleni, 11 Haziran'da Özel Serhat Lisesi'nde yapılacak. Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni'ni organize eden Özel Serhat Eğitim Kurumları ile Serhat Mezunları Derneği (SERMED)'nin organizasyonuyla düzenlenecek etkinliğe 25 ülkeden 75 öğrenci katılacak.

Van'da 11 Haziran'da düzenlenecek 10. Türkçe Olimpiyatları Van etkinliği hakkında bilgi vermek için Serhat Eğitim Kurumları ile SERMED, İmsak kahvaltı salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kaya, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni'nin, 11 Haziran günü saat 20. 30'da Özel Serhat Lisesi'nde yapılacağını belirtti.

2003 yılında 17 ülkeden, 62 öğrencinin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları'na, bu yıl 135 ülkeden 500 öğrencinin katılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Kaya, "Olimpiyatlara katılan bu öğrenciler, Türkiye'nin farklı bölgelerinde kültür şöleni sunmaya devam ediyor. Öğrencilerden bir kısmını Van'a davet ettik. Etkinliğimize, 25 ülkeden katılan 75 öğrenci şarkı, şiir, özel beceri ve halk oyunları kategorisinde bir kültür şöleni sunacak. Anadolu'nun bağrından çıkmış şarkılar ve türküler hem Türkçe hem de Kürtçe seslendirilecek. Öğrenciler yöresel folklorik gösterilerle Vanlılara güzel anlar yaşatacak. "

Etkinliğe 20 bin kişinin gelmesini beklediklerini aktaran Kaya, başta sponsorlar olmak üzere Türkçe olimpiyatlarının düzenlenmesinde katkısı olan tüm Van halkına teşekkür etti.

SERMED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çiçeksay ise böyle bir etkinliğe aracılık etmekten mutluluk duyduklarını anlatarak, kültüre katkı açısından dünyada Türkçe olimpiyatlarına benzer bir etkinliğin olmadığını söyledi. Çiçeksay, Türkiye'de her sene olan bu olimpiyatların bir ayağını Van'a getirmek için ellerinden geleni gayreti göstereceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber