Karakoç'un ceraze namazı yarın Kocatepe Camii'nde kılınacak

Abdurrahim Karakoç'un vefat haberinin alan yakınları ve sevenleri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdurrahim Karakoç'un vefat haberinin alan yakınları ve sevenleri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldi. Cenaze namazı, yarın Cuma Namazı'na müteakip Kocatepe Camii'nde kılınacağı da kesinleşen Karakoç'un Taceddin Dergahı'na defnedilmesi bekleniyor.

Uzun süredir solunum yollarındaki rahatsızlığından dolayı Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olar Gazeteci Yazar Abdurrahim Karakoç, bugün saat 13.30 dolaylarında vefat etti. Vefatını duyan başta yakınları ve çok sayıda siyasi olmak üzere hastaneye koştu. Hastane Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün saat 13.30 civarında hakkın rahmetine kavuştu. Çok uzun süredir akciğerlerinde rahatsızlık yaşıyordu. Bizim acil servisimize çok ciddi bir akciğer enfeksiyonu ile geldiğinde anestezi yoğun bakıma kaldırdık. Durumu biraz düzeldikten sonra akciğer enfeksiyonu devam ettiği için göğüs hastaları yoğun bakıma devrettik. Uzun süredir burada enfeksiyonla mücadele ediyordu. Çok ciddi oksijen strasyonlarında düşme oluyordu. Son dönemlerde makine desteği olmadan oksijen düzenini belli seviyede tutamıyorduk. Bugün saat 13.30 civarlarında solunum yetmezliğinden kayıp ettik. Sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun." dedi.

CANİKLİ: GERÇEKTEN YÜREKTEN GELEN ESERLER BIRAKAN BİR AĞABEYİMİZDİ

Hastaneye ilk gelen isimlerden AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Karakoç'un gençliğinin ve fikirlerinin olgunlaşmasında çok büyük desteği olduğunu belirterek, "Gerçekten yürekten gelen eserler bırakan bir ağabeyimizdi, büyüğümüzdü. Tüm milletimiz başı sağ olsun. Dünde meclis genel kurulunda ben, İsmet bey, Ünal bey şöyle bir yad ettik, şiirlerini okuduk. Hatta gidelim bir ziyaret edelim dedik ama maalesef bugün vefat haberi geldi. Milletimizin başı sağ olsun gerçekten bugün çok üzüntülüyüz. O güzel ve anlamlı sözler bir daha yazılmayacak. Lambada yanan alev titriyor, gerçekten çok üzüntülüyüz. Mekanı cennet olsun, cenabı hak rahmet eylesin. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

OĞUL KARAKOÇ: BAŞBAKAN TAZİYE İÇİN ARADI

Cenazenin nerede defnedileceğine dair bir soruya ise Canikli, tam olarak bilgisinin olmadığını ifade ederek, Karakoç'un oğlunu yanına çağırdı. Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerinin aradığını, taziyelerini ilettiğini belirtti. Oğul Karakoç, bütün görüşmelerin ardından cenazenin yarın Cuma Namazı'ndan sonra Kocatepe Camii'nde kılınacağını söyledi. Nerede defnedileceğinin ise daha belli olmadığını, Tacettin Dergahı için izin beklediklerini dile getirdi.

Acılarının çok büyük olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, "Abdurrahim abinin duygularıyla büyüdük. Onun şiirleri bizim duygularımızın tercümanı oldu. Şimdi böyle bir günde ona karşı son görevimizi yerine getirmek için, yakınları ile bu acıyı paylaşmak için buradayız. Mekanı daim olsun, ecri daim olsun." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber