Türkiye ve ABD, terörle mücadelede sivil yöntemlere öncülük ediyor

Türkiye ve ABD'nin eş başkanlığında kurulan Terörle Mücadele Küresel Forumu'na 9 ayda 20'den fazla ülke üye oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve ABD'nin eş başkanlığında kurulan Terörle Mücadele Küresel Forumu'na 9 ayda 20'den fazla ülke üye oldu. Forumun Koordinasyon Komitesi toplantısının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ?(Forum) Şiddete ve teröre varan her türlü aşırıcılıkla sivil yöntemlerle mücadele etmenin, uzmanlıklarımızı paylaşmanın önemli bir aracı hainde kuvvetli bir zemin teşkil etti.? dedi.

Foruma şimdiden 20'yi aşkın ülkenin üye olduğunu ve başka ülkelerin de üyelik talebinde bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, ?Forumun bugün ulaştığı düzey ve gördüğü kabul gerçekten övünç vericidir.? diye konuştu.

Koordinasyon Komitesi toplantısında, forum kapsamında 5 çalışma grubu kurulması kararı alındığını belirten Davutoğlu, Türkiye ve AB'nin ?Afrika Boynuzu Çalışma Grubu?nun eş başkanlığını yürüteceğini dile getirdi. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus'ta iki enstitü kurulacak.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise bu girişimi, dünyayı terörizmden, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde emin kılmak için mükemmel bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Clinton, aylarla ifade eden kısa süre içinde bu konuda önemli stratejiler ortaya koyulduğunu vurguladı.

Basın toplantısında PKK terörüyle mücadelede uluslararası toplumdan da dayanışma beklediklerini de vurgulayan Davutoğlu; kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti yapan PKK'nın, terör örgütlerinin nasıl bir suç örgütü olarak bütün insanlığı tehdit eder hale geldiğinin en çarpıcı örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Avrupa'da son dönemde yükselen yabancı düşmanlığını şiddete dönüşme eğiliminde olabildiği uyarısını da yapan Davutoğlu, Norveç'te bir aşırı sağcı fanatiğin 77 kişiyi katletmesini buna örnek gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber