Kurul Başkanlarının maaşları 3.6 milyara çekiliyor

Haber Giriş : 16 Eylül 2003 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurul başkan maaşları 3.6 milyara çekiliyor

HÜKÜMETİN üst kurullara tepkisi üzerine hazırlanan ve kurulların ?çerçeve bir yasa'ya tabi olmasını öngören yasa taslağında uzlaşma arayışına bugün devam edilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in başkanlığında ilk olarak 4 Eylül'de yapılan toplantıda, yasa taslağının 10 maddesi üzerinde uzlaşma sağlanmıştı. Bugün Bilkent Otel'de yapılacak ikinci toplantıda taraflar geri kalan 15 madde üzerinde uzlaşmaya çalışacaklar. Taslağa son şeklinin verileceği bugünkü toplantıda, ana tartışma maaşlar konusunda yaşanacak. Kurul başkan ve üyelerinin ücretlerini düzenleyen 17. Madde, ?Kurul başkan ve üyelerinin ücretleri ile diğer mali ve sosyal hakları, Başbakanlık Müsteşarı'nın her türlü ödemeler dahil aylık net ücretini geçmemek üzere Başbakan'ın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenir? deniyor. Eğer söz konusu madde mevcut halini korursa, üst kurulların başkan ve yöneticilerinin en yüksek maaşı 3 milyar 600 milyon lirayı geçemeyecek. Yani birçok kurul başkanının maaşının bu seviyeye indirilmesi gerekecek.

Taslağın diğer maddelerinde başkanların görev ve yetkileri, kurum hizmet birimleri, teşkilat ve personelin statüsü, emeklilik, kurum bütçesi ile geçici düzenlemeler yer alıyor. Kurum gelirlerinin giderlerini karşılamasını zorunlu hale getiren taslak, fazla gelirlerin yüzde 80'inin her üç ayda bir genel bütçeye aktarılmasını öngörüyor.

Söz konusu 15 maddenin bugün tamamlanması halinde Başbakanlık Başdanışman Dinçer, üzerinde uzlaşılan noktalar dahilinde yeni bir yasa taslağı hazırlayarak, Bakanlar Kurulu'na sunacak.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber