Bingöl Belediyesi'nin 14 Trilyon borcu var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2005 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, belediye olarak yaklaşık 14 trilyon lira borçlu olduklarını, bu borcu ödemek için yeni kaynak arayışları başlattıklarını söyledi.

Makamında yaptığı basın toplantısında, belediyeyi 6 trilyon lira borçlu devraldıklarını açıklayan Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, kamuya olan bu borcun zamanında ödenmemesinden dolayı faizle borcun arttığını belirtti. Birikmiş faizlerle birlikte bugün itibarıyla kamu borcunun 12 trilyon lira olduğunu ifade eden Başkan Ketenalp, 2 trilyon lira esnaf borcu ile birlikte toplam borçlarının 14 trilyon liraya yükseldiğini söyledi.

Gelirlerinin sadece içme suyu parası ve çevre temizlik vergisi olduğunu açıklayan Başkan Ketenalp, bu borca karşılık sadece 2 trilyon lira birikmiş su alacaklarının olduğunu, bu borçları ödemek için yeni arayışlar başlattıklarını söyledi. Başkan Ketenalp, "Belediyeyi 6 trilyon lira borçla devraldık. Bu borç kamu borcu olduğu için zamanında ödenmediğinden her ay arttı ve şuan kamu borcumuz 12 trilyon lira, esnafa olan borcumuz da 2 trilyon liradır. İller Bankası'ndan belediyemize aktarılan hisse ile bu borcu ödeme imkanımız olanaksızdır. Bu yüzden borcumuzu ödemek için yeni kaynak arayışları başlattık ve hazır su tesisi yapmak için proje yaptık. Binsu Dolum Tesisleri projesi çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeyi yaklaşık 2 trilyon liraya hayata geçireceğiz. Bu tesis faaliyete geçerse belediye olarak işletip hem istihdam sağlayacağız ve hem de borçlarımızı ödeyeceğiz.

Çalışmaları devam eden projenin kaynağını ise İller Bankası'ndan geri ödemeli bir şekilde sağlayacağız. Belediyemizin şuan itibarıyla birikmiş hiç parası yoktur" dedi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber